Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 november 2016

Van Zutphen (ombudsman) >> Bijstand vanaf 21 jaar, voor die leeftijd 'vindt je werk zat......'

Hoorde van Zutphen de Ombudsman gisteren op Radio1 (rond 16.09 u.), waar hij sprak over de bijstand en dan m.n. die voor jongeren van 27+. Voor deze jongeren geldt niet een verplichting tot solliciteren, waarna pas na een maand bijstand wordt verleend......... Hoe verzinnen ze 't???

Er zijn volgens van Zutphen jongeren die wel 27+ zijn en toch die maand van sollicitatie voor de boeg hebben. Dat vindt van Zutphen 'onbehoorlijk...' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nou, dat is meteen het eufemisme van de maand! Jezus, het is een grove kolere streek, om niet te zeggen ronduit misdadig handelen!!!

Terecht wees flapdrol van Zutphen op de verplichtingen die het overgrote merendeel van die mensen hebben, zoals het betalen van de huur, water, energie en zorgpremie.......Alsof die mensen wel een maand zonder inkomen kunnen.... Sterker nog: er zijn grote groepen jongeren, die al voor hun 21ste het huis uit zijn, om wat voor reden dan ook (dat gaat niemand ene bliksem aan en zeker de overheid niet!!). Ook deze mensen hebben verplichtingen, toevallig precies dezelfde als de hiervoor genoemde.........

Wat een 'ombudsman' die van Zutphen!! Gegarandeerd een figuur die nooit van een kleine uitkering rond heeft hoeven komen, rijke papa en mama, die de studie en huisvesting hebben bekostigd....... Hoe krijgt hij het uit z'n strot en hoe is het mogelijk dat degene die met hem sprak niet onmiddellijk kritische vragen heeft gesteld, zoals die hierboven over jongeren die zelfstandig wonen, zelfs al voor hun 21ste levensjaar.......

Alsof er werk genoeg is voor jongeren..... Het werk dat er is, wordt in veel gevallen door jongeren gedaan die niet eens de leeftijd van 19 jaar hebben bereikt, werk dat wordt uitgevoerd tegen een schandalig laag salaris, zoals in uw supermarkt....... Een salaris waarvan je niet eens de huur kan betalen...... Als klap op de schandalige vuurpijl, hebben jongeren vanaf 23 jaar pas recht op huurtoeslag....... Terwijl jongeren voor een postzegel aan woonruimte, een kapitaal kwijt zijn!!

Zo gaan we met mensen om anno 2016 in het puissant rijke Nederland, om je ogen uit je kop te schamen!!!

Nogmaals: ik snap niet dat men niet massaal in opstand komt, wat is er dan godverdomme wel nodig, voordat mensen in beweging komen en een echt rechtvaardige, fatsoenlijke behandeling eisen....?????

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten