Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 5 november 2016

Van Mulligen (CBS) gepensioneerden met een laag inkomen, zijn er de laatste jaren niet op achteruit gegaan........ AUW!!!

Standpunt NL (Radio1) presentator Kockelman sprak donderdagmorgen met 50PLUS graaier Krol, dit daar 50PLUS haar verkiezingsprogramma niet wil laten controleren door het CPB. Krol stelt dat het CPB geen rekening houdt met terugverdien effecten van bepaalde maatregelen. Daar haalt Krol volkomen zijn gelijk! Daarnaast zie je keer op keer, dat de voorspellingen van het CPB niet kloppen! Uiteraard is Kockelman overtuigd van de CPB 'deskundigheid' en niet verwonderlijk, dat hij Krol daarom aanviel op diens terechte kritiek aangaande dit totaal overbodige, dure instituut.

Kockelman begon over de inkomens van gepensioneerden en vroeg van Mulligen aan de telefoon om de cijfers wat betreft de ouderen. Kockelman vond het nodig Krol nog even af te zeiken, door te vragen, of Krol 'het uiterst betrouwbare' (en onafhankelijke) CBS wel vertrouwde....... En ja hoor, ook Krol vindt het CBS uiterst betrouwbaar...... ha! ha! ha! ha! Mensen je kon me opvegen, allemachtig!!

Krol betoogde eerder dat de ouderen aan de onderkant van de maatschappij, extra hard zijn gepakt de laatste jaren. U snapt het al: niets van waar volgens van Mulligen. De gepensioneerden met de laagste inkomens zijn er niet op achteruit gegaan de laatste jaren...... Van Mulligen houdt uiteraard geen rekening met de inflatie, of met de schandalige huurverhogingen, die ook nog eens oorzaak zijn voor het grootste deel van die inflatie...... Voorts houdt van Mulligen met zijn cijfergoochelinstituut geen rekening met de stijgingen van de zorgpolis en het eigen risico, al deze verhogingen worden op lange na niet goedgemaakt met de (steeds lagere) toeslagen voor de huur en de zorg!!

Deze mensen kunnen letterlijk geen cent meer missen, maar moeten jaarlijks hele euro's meer betalen voor de zorg en de huur...... De woorden van van Mulligen afwegend, is dat je reinste flauwekul: deze mensen moeten gewoon niet zeiken!

Volgens van Mulligen hebben de welgestelde ouderen juist veel ingeleverd en heeft dit dan ook een groot nivellerend effect gehad (wat betreft de inkomens van ouderen)....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Deze grootlobbyist voor het afbraakbeleid van Rutte 2, 'vergeet'voor het gemak, dat welgestelden door zogenaamd meer te betalen, voordelen aan de andere kant binnenhalen, neem alleen al het belastingvrij kunnen schenken aan hun kinderen..... Dan nog: als een welgestelde in totaal 10% moest inleveren op een inkomen van € 5.000,-- per maand, staat het bedrag dat overblijft, niet in verhouding tot wat een arme oudere overhoudt, na het inleveren van 3% op een bedrag van € 1.000,-- per maand, waar dan nog alles van betaald moet worden, inclusief één derde van dat inkomen aan de huur!! Let wel: dan is die € 5.000,-- voor welgestelden, nog een laag bedrag!!!

Van Mulligen? Een ordinaire oplichter, die met het CBS het kabinet van leugenaars argumenten geeft om de onderlaag verder uit te kleden en het ijskoude, inhumane neoliberale beleid van dat kabinet, voorziet van valse fundamenten!!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten