Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 november 2016

Nibud: mensen moeten 10% van hun inkomen sparen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Bij het Nibud is men nu compleet gek geworden: gisteren was woordvoerder Bettonville van dit regeringslobby-orgaan te horen op BNR na 8.30 u.

Het Nibud wil sparen in ons land stimuleren..... ha! ha! ha! ha! Het was Bettonville en haar collega's nog niet opgevallen, dat je nul komma nada aan rente ontvangt op een spaarrekening en als het even tegenzit 'mag' je naar gelang van je gespaarde geld, straks zelfs gaan betalen aan de bank, zoals men nu ook in Duitsland al in sommige regio's doet........

Dan nog: dit 'spaarpleidooi' van het Nibud is een doel in de strijd tegen de grote financiële ellende waar veel mensen zich in bevinden...... Het Nibud kan beter eens onderzoeken hoe het komt dat mensen in de problemen raken; ik zal een paar oorzaken opnoemen: De veel te hoge huren, waardoor ook de laagste inkomens één derde van hun inkomen kwijt zijn aan huur, zelfs met een huurtoeslag (die ook jaarlijks kleiner wordt). Dan de zorgkosten, ondanks de zorgtoeslag raken 4 miljoen mensen die in armoede leven, ieder jaar, maandelijks meerdere euro's kwijt... Let wel: mensen die werkelijk geen cent meer kunnen missen.......

Afgelopen week besloot de rechter nog, dat de kostendelersnorm rechtvaardig is.....* Daarmee worden de groepen die het al het moeilijkst hebben, onevenredig hard getroffen. Terwijl de welgestelden hun kinderen belastingvrij een ton mogen schenken, kunnen werkende jongeren uit het armste deel van de bevolking, van wie de ouder(s) bijstand 'geniet(en)', niet eens sparen van hun al veel te lage inkomen, sparen voor hun latere zelfstandige huishouden....... Over sparen gesproken Bettonville!!

Maakt allemaal niet uit Bettonville en haar hufterbureau vinden dat iedereen 10% van zijn inkomen moet sparen........ Mag ik even lachen.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! x 1.000! Meer dan 4 miljoen mensen in Nederland, leven tegen-, op- of onder de armoedegrens, dat is 3 keer in armoede leven!! Waar moeten die mensen in godsnaam het geld vandaan halen om te sparen???

De neoliberale bolronde BNR lachzak, die zich alleen in een auto kan voortbewegen, presentator van Werven die met Bettonville sprak, durfde op te merken, dat mensen liever een groot 'lcd' scherm kopen, dan de zorgpremie betalen..... Hierbij wil ik dan ook de vurige wens uitspreken, dat van Werven heel snel arbeidsongeschikt raakt en nooit weer aan het werk raakt, dat hij in de armoede wegzakt en uiteindelijk een bijstandsuitkering overhoudt!! Kijken wat de hufter dan te zeggen heeft 'over een groot plat scherm en zijn vaste lasten, de vuile schoft!!!

* Zie: 'Centrale Raad van Beroep keurt diefstal door overheid goed, kostendelersregeling als 'rechtvaardig' beoordeeld..........'

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

2 opmerkingen:

 1. Kijk, eindelijk een kritisch iemand. Waar het Nibud nog meer achterlijk in is, is hun budget voorlichting, t.a.v. bijv. de boodschappen. Zo zou je als stel met 2 kinderen in 2018 het voor 90 euro in de week moeten doen. Ik weet niet of ze naar de prijzen van de afgelopen 20 jaar gekeken hebben, maar mijn vrouw en ik leven kwa voeding erg minimalistisch (weinig vlees, vis, geen sappen, frisdranken, geen wijn, nauwelijks bier, geen luxe producten, koken voor 2 soms zelfs 3 dagen), bij de Jumbo en Aldi en redden het niet voor minder dan 600 per maand. Oh daar zitten ook geen cosmetica producten bij.

  Ik denk dat het Nibud niet zo onafhankelijk is als dat ze zeggen. Volgens mij dienen ze het doel om mensen te laten denken dat er iets mis is met hun uitgaven, terwijl ondertussen de koopkracht drastisch aan het dalen is. Een soort verantwoordelijkheid afschuiven op de burger. Nederland is bezig het grootste deel van hun burgers te verarmen, terwijl de rijken steeds verder worden ontlast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte Nehbur,

  dank voor jouw reactie en terechte aanvulling. Ben het geheel met je eens. Inderdaad het Nibud, het SCP, het Planbureau voor de Leefomgeving en andere cijfergoochelaars als het CBS, zijn er vooral om het inhumane, ijskoude neoliberale beleid van de opvolgende afbraakregeringen van legitimatie te voorzien......

  Met vriendelijke groet en een goede jaarwisseling (hopelijk met niet al te smerige lucht door het belachelijke vuurwerk afsteken).

  BeantwoordenVerwijderen