Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 26 november 2016

Fidel Castro 13 augustus 1926 - 25 november 2016

Afbeeldingsresultaat voor fidel castro

'Een groot man' is heen, dit cliché is zeker van toepassing op Fidel Castro. Hij bevrijdde Cuba van een gewetenloze dictator, die het volk onder de duim hield middels enorme mensenrechtenschendingen en de maffia uit de VS op alle mogelijke manieren faciliteerde.

Castro heeft een eind gemaakt aan de enorme armoede waarin het Cubaanse volk leefde voor de revolutie. Hij en zijn getrouwen brachten het Cubaanse volk gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs (en van een hoog niveau!), onderdak tegen een grijpstuiver en misschien wel het belangrijkst van al: een menselijk bestaan en waardigheid.

Weer wordt er internationaal (o.a. BBC World Service) gewezen op de mensenrechtenschendingen onder het Castro bewind, echter degenen die dit het hardst roepen, bevinden zich voor een groot deel in landen, waar de mensenrechten op veel grover manier werden en/of worden vertrapt.......

Neem de VS: vanaf de tijd dat Castro en zijn getrouwen, waaronder Ché Guevara, de macht in Cuba overnamen van onmens en schoft Batista, is het aantal mensenrechtenschendingen in de VS allang niet meer te tellen, neem het latente 'racisme', de enorme discriminatie van de gekleurde bevolking, daarvoor hoef je alleen maar naar de bemensing van de gevangenissen te kijken...... Om maar te zwijgen over de illegale oorlogen begonnen door de VS, de door de VS geregisseerde opstanden tegen meestal democratisch gekozen regeringen in een groot aantal landen, opstanden die tot een coup moesten leiden..... Eén van de mislukte pogingen tot omverwerping van een regime, was die tegen... Cuba!

Over de VS gesproken: in feite heeft dit 'land' Castro grote diensten bewezen, juist door de inzet tegen het Castro bewind, vergeet niet dat veel Cubanen de VS verantwoordelijk hielden voor het Batista regime en de daarmee gepaard gaande armoede en enorme repressie. Met andere woorden, de houding van de VS, versterkte de populariteit van Castro en zijn bewind.

De CIA beraamde een groot aantal aanslagen tegen Castro, aanslagen die hun weerslag hadden op de manier waarop het Castro bewind Cuba regeerde, immers een aanslag lag altijd op de loer....... Daarmee kan je stellen, dat de VS deels verantwoordelijk was (en is) voor de inperking van vrijheden op Cuba.

Het boycotten van Cuba door de VS, is misschien wel het schandaligst van al. Een land boycotten dat de georganiseerde misdaad uit NB de VS zelf een halt toeriep...... Een land boycotten, daar het een eind maakte aan het onmenselijke bewind van Batista, dat (alweer) NB zwaar werd gesteund door de VS........ Een land boycotten daar het bewind de bevolking weer een reden gaf om te leven...........

Cuba heeft ondanks alle tegenwerking vele landen geholpen tegen gewetenloze dictators, zo hielp Cuba het ANC in haar strijd tegen het smerige apartheidsbewind in Zuid-Afrika. Mandela's eerste buitenlandse reis, nadat hij president werd van Zuid-Afrika, was die naar Cuba!

Dank Fidel!

Zie ook: 'Gert Oostindie met ongezouten Castro kritiek op de landelijke 'nieuws en actualiteitenzender......''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten