Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 18 november 2016

Burgemeester van der Laan (PvdA) kan niet garanderen dat geld voor de stedenband niet naar illegale Israëlische nederzettingen gaat......

Werkelijk niet te geloven mensen: de burgemeester van Amsterdam, PvdA apparatsjik en grove volksverlakker van der Laan, kon niet garanderen dat geld bestemd voor de stedenband met Tel Aviv en Ramallah, niet naar de illegale Israëlische nederzettingen gaat........

Ondanks dat wordt de stedenband met Tel Aviv niet verbroken, men moet daar eerst nog over discussiëren en dat in Amsterdam, een 'links bolwerk' volgens SP wethouder Vliegenthart.........

GroenLinks topvolksverlakker Rutger Groot Wassink stelde onaangenaam verrast te zijn, daar zijn fractie twee moties verbond, voordat GL akkoord kon gaan met de stedenband, moties die juist de steun voor de illegale nederzettingen en het leger moest uitsluiten....... 

U las het goed beste bezoeker: ook het Israëlische fascisten-apartheidsleger schijnt geld van Amsterdam te krijgen.... Zoals u wellicht weet: als een politicus, als van der Laan, iets niet kan garanderen, kan je er donder op zeggen, dat dit wel gebeurt......

Ongelofelijk mensen.......

Hier het volledige bericht, dat ik gisteren op het blog van Stan van Houcke vond, onder de titel: 'Amsterdam en Zionistische Terreur' (van Houcke haalde het op zijn beurt van de Parool 'site'):

Amsterdam en Zionistische Terreur


Samenwerking met Tel Aviv en Ramallah opnieuw ter discussie


De stedenband met Tel Aviv en Ramallah zorgde vorig jaar voor vele verhitte debatten in de gemeenteraad. De linkse partijen hadden grote moeite met een stedenband met Tel Aviv en gingen pas akkoord nadat aan een groot aantal voorwaarden was voldaan.
Zo moest er ook een samenwerking met Ramallah komen, werd het woord stedenband vervangen voor samenwerking en moest het college garanderen dat niet samengewerkt zou worden met partijen die een band hebben met het Israëlische leger of ministerie van Defensie. 
Ook moest Amsterdam ver blijven van iedere vorm van handel met nederzettingen in de bezette gebieden.


Naar alle waarschijnlijkheid
Nu blijkt dat de gemeente niet aan die strenge voorwaarden kan voldoen. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Eberhard van der Laan dat het niet mogelijk is om 'indirecte financiële betrekkingen' met de nederzettingen uit te sluiten. 

Burgemeester Eberhard van der Laan schrijft dat het niet mogelijk is om 'indirecte financiële betrekkingen' met de nederzettingen uit te sluiten


Ook het uitsluiten van partijen die een band hebben met het leger kan hij niet garanderen. Van der Laan kan slechts toezeggen dat 'naar alle waarschijnlijkheid' aan de voorwaarden van de raad kan worden voldaan.
"Dat is niet genoeg, dan trek ik mijn steun in," zegt fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Johnas van Lammeren beslist. "Dit is precies wat we wilden voorkomen."


Onaangenaam verrast
GroenLinksvoorman Rutger Groot Wassink is 'onaangenaam verrast' en zal zijn steun 'heroverwegen' als niet aan de voorwaarden kan worden voldaan. Hij was de indiener van de twee moties die het college opdroeg om afstand te houden van het leger en van de nederzettingen. "Die moties hebben we niet voor niets ingediend."

Van der Laan schrijft dat de samenwerking met Tel Aviv zich onder meer richt op innovatie. 
Ramallah wil graag samenwerkingen op het gebied van 'city branding' en IT-talent. Ook is, na aandringen van de raad, contact gelegd met mensenrechtenorganisaties en ngo's die zich hard maken voor een tweestatenoplossing.

Complexe realiteit
De PvdA stond vorig jaar uiterst kritisch tegenover de stedenband, maar is nu minder streng. Fractievoorzitter Marjolein Moorman snapt wel dat het lastig is om met honderd procent zekerheid uit te sluiten dat partijen waarmee wordt samengewerkt ook indirect geen betrekkingen hebben met de nederzettingen. 

Moorman:
"De realiteit is altijd complexer dan het ideaal. Het gaat mij er om dat de gemeente er alles aan doet om het te voorkomen."

Ook voor D66-leider Jan Paternotte komt de brief van Van der Laan niet als een verrassing. "Het gaat er om dat het uiterste wordt gedaan om aan de voorwaarden te voldoen."

Collegepartij SP stemde als enige partij eind vorig jaar tegen de samenwerking met Tel Aviv en Ramallah. "Zonder triomfantelijk te willen doen: dit bewijst ons gelijk," zegt fractievoorzitter Daniël Peters. "Je moet geen samenwerking aan willen gaan met partijen die in oorlog zijn."

=======================

Zie ook: 'Geen stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv, een oproep tot demonstratie, plus een petitie'

        en: 'Van der Laan niet echt geschrokken van de muur die Israel oprichtte op illegaal bezette grond, of andere ellende die de Palestijnen overkomen en hij ziet als 'koopman dominee' dan ook geen reden af te zien, van de stedenband met Tel Aviv........'

        en: 'Stedenband Amsterdam - Tel Aviv, een petitie tegen een band met moordenaars, die een minderheid een leven zonder geweld en onrecht ontzegt!!'

        en: 'Van der Laan: uitgeprocedeerden moeten niet 'te fancy' worden opgevangen en Zijlstra ziet ze 'gewoon' als zware misdadigers.....'  (ander onderwerp, maar geeft nog eens aan wat een inhumane rotzak van der Laan eigenlijk is......)

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten