Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 23 januari 2011

De euthanasiekliniek

De afgelopen week veel reuring over een op te richten euthanasiekliniek in Nederland. Woensdag 19 januari jl. in Nieuwsuur bepleitte onder andere Petra de Jong, directeur van de Vereniging Voor een Vrijwillig Levenseinde, de komst van zo'n kliniek in Nederland. Aan de hand van vele voorbeelden kreeg je een beeld van de ellende die velen van de 1.500 zelfdoden die hier per jaar vallen, hebben moeten doormaken: voor de trein of van een flat springen tot en met een zelfdoding door een zak over het hoofd te trekken. Te triest voor woorden allemaal, maar dan komt de woordvoerder van de KNMG, Lode Wigersma in beeld. Deze man, met hip stukje haar op de kin (hé, er zit wat op je kin), is het natuurlijk helemaal niet eens met de komst van zo'n kliniek. Dat kan allemaal niet en zeker niet in 3 dagen, zo zegt hij en dat geldt zowel voor mensen die meerdere pogingen tot zelfdoding hebben ondernomen, als voor terminaal zieken. Zij gaan een nieuw traject in, en dat betekend weer de hele molen door, dat snap je natuurlijk wel (!?!). En natuurlijk komt dan het praatje weer, dat er 'talloze' gevallen bekend zijn, dat mensen blij zijn, dat hun poging tot zelfdoding is mislukt. Ja goed hè, jammer voor dat argument, deze mensen zullen zich niet melden bij zo'n kliniek. Daarna natuurlijk het praatje, dat er nog 'genoeg' door deskundigen ter zake is te doen. Deze hippe zak vergeet dan even alle moeite die deze mensen al hebben ondernomen, huisarts, maatschappelijke organisaties, psycholoog, psychiater enz. Over terminaal zieken zal ik het niet hebben, het lijkt me duidelijk dat een ieder op een 'christelijke' manier aan zijn eind wil komen, wie deze mensen nog eens aan een heel onderzoek wil onderwerpen, is op zijn zachtst gezegd een smerige klootzak.
Naast dit alles nog het feit, dat door jarenlange bezuinigingen in de zorg er nog maar weinig ruimte is voor wat voor geestelijke expertise dan ook. Laat deze 'hippe' nitwit zich daar maar eens druk om maken en bijvoorbeeld zijn baan als protest publiekelijk ter beschikking stellen. Wat verdient deze hufter eigenlijk?
Je zou bijna hopen, dat deze Wigersma een terminale ziekte krijgt, met een lang en pijnlijk ziekte verloop, zonder dat wie dan ook hem wil helpen met een euthanasieverzoek.

Enkele dagen later kwam er een huisarts voorbij, die ook zwaar tegen was, een 'christelijke' arts......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten