Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 19 januari 2011

Het CDA varkentje de Jager draait zich 20 slagen in de rondte

Alweer een compromis gesloten over de EU schuldenlanden, de Jager probeert e.e.a. nog te verklaren en goed te praten, maar dat wij feitelijk weer miljarden euro's ter beschikking stellen aan de banken (die ongecontroleerd miljarden hebben geïnvesteerd in die landen), want daar komt het op neer. En die gelden zijn wij voor het grootste deel kwijt, alle praatjes van de disfunctionerende CDA minister ten spijt. Gisteravond op BBC 2 de documentaire 'Brittans banks: too big to save? Basel 3 (in deze Zwitserse stad overleggen de internationale banken), is een akkoord waarin is besloten dat de reserves die de banken 'in kas' moeten hebben i.p.v 8% nu wordt opgeschaald naar 11%, dit terwijl de grote bank Lehman Brothers de dag voor het faillissement 11,6% 'in kas' had. Dit akkoord geldt overigens nog niet voor de grote banken....
De Britse Banking Commission (ingesteld door de Britse overheid), wil striktere regels voor banken. Als antwoord dreigen de grote banken GB te verlaten, ongelofelijk maar waar.
Maar vreemd is dat laatste niet als je ziet wat de prutser de Jager allemaal flikt.
Ondertussen worden de burgers van met name Griekenland, Spanje en Ierland over de hekel gehaald, alsof zij de crisis veroorzaakt hebben.
De documentaire op de BBC handelde over het vraagstuk, dat banken te groot zijn om te laten vallen, daarnaast zijn veel banken zo groot, dat zij niet meer gered kunnen worden. Mocht deze documentaire voorbijkomen, kijken! (ik weet niet of je deze docu kan terugzien via het net, ik denk het wel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten