Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 januari 2011

Zieke asielzoekers

Nederland stuurt zieke asielzoekers zonder pardon terug naar hun 'thuisland', dat was de strekking van Zembla afgelopen zaterdagavond. IND artsen keuren asielzoekers die ziek zijn om te zien of zij terug kunne naar eigen land. Een psychiater vertelt over een Afghaanse patiënt, die terug moet naar Afghanistan, een land waar geen psychiater te vinden is, die zijn jaren geleden al gevlucht. Medicijnen zijn daar of niet te krijgen, of niet te betalen.
Ondanks dit alles wordt het vertrek van de patiënt naar Afghanistan goedgekeurd door de IND artsen. Asielzoekers uit Afrika, die door de IND artsen goedgekeurd zijn, gaan volgens de deskundigen (en feiten, oh nee, die mensen verdwijnen als sneeuw voor de zon van de wereld) een zekere dood tegemoet, dit weer door niet beschikbare medicijnen en behandelingen. De christelijke leugenaar en bruinprater Leers vindt dit alles natuurlijk gelul en gezeur, zij, de asielzoekers, hebben nu eenmaal hun eigen verantwoordelijkheid en ach, als ze daar waren gebleven, was hun overlijden waarschijnlijk ook niet te voorkomen geweest.
Hoe zit dat eigenlijk met die IND artsen? zij hebben toch de eed van Hippocrates afgelegd?
We hebben natuurlijk al veel erger gezien, zoals de artsen die in de vernietigingskampen van nazi-Duitsland werkten en experimenteerden op gevangenen. Maar toch, wordt het niet eens tijd dat deze hele beroepsgroep zich nog eens beraad over de af te leggen eed (ik denk dan in veel 'kleiner' verband ook aan UWV artsen, die tegen beter weten in mensen goedkeuren voor werk)
Nederland anno 2011, bah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten