Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 4 januari 2011

Welten in de media

De korpschef van de Amsterdamse politie, Welten, gaf gisteren weer zijn gebruikelijke nieuwjaarstoespraak. Hij hekelde de dieren-politie, volgens hem 'cavia-politie', en zolang niet duidelijk is wat de taak van deze politie inhoud heeft hij volkomen gelijk. Graus van de PVV gaat lekker z'n dak uit, maar deze kwezel durft het woord intensieve veehouderij niet in z'n bek te nemen en zolang daar niets aan gebeurd, is elke dieren-politie een wassen neus (per jaar worden hier 500 miljoen dieren groot en dood gemarteld, door huisvesting, vervoer en slacht).

Verder maakt Welten zich druk om het groot aantal veroordeelden, dat vrij rondloopt in Nederland. Volgens hem zou deze mensen woonvergunningen, huursubsidies enz. onthouden moeten worden*. Met andere woorden: iedereen moet in de gegevens van anderen kunnen kijken, justitieambtenaar of niet, hup het laatste restje privacy op de mesthoop. Hij komt hierop door de Amsterdamse kindermisbruikzaak, één van de hoofdrolspelers is al eens veroordeeld voor gerelateerde misdaad, ondanks dat kon deze figuur toch een bewijs van goed gedrag krijgen.

Welten, dat is appels met olifanten vergelijken, je krijgt in Nederland geen bewijs van goed gedrag als je veroordeeld bent en nog 'los' loopt. Voor de politie, althans in dit geval voor Welten, is de privacy bescherming toe aan totale sloop, alweer, op oneigenlijke gronden. En dat justitie in het buitenland, in dit geval Europa, niet samenwerkt met de onze, is misschien vervelend, maar zelfs binnen Nederland is de communicatie binnen de politiekorpsen kut met peren!

Wat totaal ontbrak in het verhaal van Welten is een pleidooi voor het totaal afschaffen van de vuurwerkhysterie uit oogpunt van volksgezondheid, welzijn en milieu (zie hierover mijn berichten van gisteren, en vorige week).

Dit bericht is mede gemaakt op basis van het gesprek met Welten in Nieuwsuur gisteravond.

* Toevoeging op 28 september 2017: met zijn pleidooi om veroordeelden alles te ontzeggen, drukt hij deze mensen nog verder de misdaad in, 'leuk' voor de mensen in de directe omgeving van deze mensen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten