Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 januari 2011

De tranen van Schippers

De VVD dombo minister Schippers van volksgezondheid, was deze week onaangenaam verrast door de opmerking van de PvdD'er Thieme, die de overheid van dood door schuld betichtte in het omgaan met de Q-koorts.

In haar verontwaardiging was zelfs een snik te horen. Waarschijnlijk was dat te danken aan haar bezoek aan Moerdijk (hoewel, dat was in een gesloten busje) en Strijen, i.v.m. de brand bij Chemie-Pack.

Woensdag was zij bij een bewoners bijeenkomst in Strijen, zij was daar naar eigen zeggen vooral om te luisteren en niets te zeggen. Dat was niets nieuws, zij heeft hoegenaamd niets te zeggen.

Het ministerie van Volksgezondheid is ondergeschikt aan dat van Economische zaken, de voormalige Keuringsdienst van Waren, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is zelfs ondergebracht bij dat ministerie. Al vaker en zeker de laatste weken heb ik hier betoogd, dat de volksgezondheid totaal ondergeschikt is aan financiën en heb daar talloze voorbeelden voor aangedragen.

Ook de chemie-brand in Moerdijk, net als de Q-koorts zijn daar een voorbeeld van. En dan geveinsd emotioneel gaan doen (over het beleid van het vorige kabinet), waar haalt deze huppeltrut het gore lef vandaan? Of is ze echt nog dommer dan ik voor mogelijk houd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten