Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 31 januari 2011

Rondje Egypte

Terecht is er veel aandacht voor de onlusten in Egypte. Ook 'onze' bewindslieden doen wat uitspraken: zo stelde Rosenthal afgelopen zaterdag, dat Mubarak nu eindelijk de al lang beloofde democratisering moet doorzetten, hij zegt natuurlijk niet, dat Mubarak moet aftreden. Mubarak steunt het Midden-Oostenbeleid van de VS (en de EU) en impliciet Israël.
CDA'er en bouwfraude koning Brinkman in Kots Kamerbreed over Mubarak versus 'het westen': "wij zijn gewend in het westen naar elkaar te luisteren", ha! ha1 ha! wat een grap en dat uit zijn mond.
Ormel, de gesjeesde CDA dierenarts-assistent (studeerde 8 jaar) gisteren in Buitenhof over Mubarak, op de vraag of deze moet aftreden: "dat is een zaak van het Egyptische volk". Een dag later in Standpunt NL over Mubarak is hij om: "hij moet aftreden", "hij moet gehoor geven aan de legitieme eisen van het Egyptische volk", maar de Islamitische Broederschap moet natuurlijk wel in het 'hok' blijven. Op de kritiek dat Nederland en het westen veel te laat is met uitspraken, durft hij Egypte met Libië te vergelijken, alsof we daar net zo veel steun en geld in hebben gestoken als Egypte. Hij spreekt al net zulke wartaal als in het verleden over dierenleed in de intensieve martel veehouderij, ding dong, wat een nitwit.
Al deze figuren hebben altijd Mubarak gesteund in zijn dictatoriale bewind, al jaren weet men van de misstanden in Egypte, zonder enige actie te ondernemen, maar als het vlaggetje dreigt te draaien, passen we onze mening aan, onze belangen zouden wel eens geschaad kunnen worden.
Hypocrieten!

Nieuwsuur gisteravond had 'hot' nieuws, de Nederlandse vakantiegangers in Egypte moeten zo snel mogelijk 'gerepatrieerd' worden. Zojuist was er een KLM vliegtuig uit Egypte geland en.......... er was natuurlijk een verslaggever op Schiphol, waar het vliegtuig was geland. Ongelofelijk maar waar, de verslaggever kreeg alleen Engels sprekende 'Nederlanders' voor de camera, goed hè.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten