Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 3 januari 2011

Het geouwehoer over 'babyboomers'

Paul van Liempt en Paul van Gessel, beiden van BNR radio, de eerste 'beroemd' door zijn rechtse schoentjes en de tweede door zijn bruinerechts Limburgse hartje, hebben een boek geschreven over 'babyboomers'. De zoveelste aanval op deze generatie in onze maatschappij. Zij worden ondertussen verantwoordelijk gehouden voor alle ellende in deze maatschappij. Wat vergeten wordt is dat het grootste deel van deze groep laag opgeleiden zijn, bepaald geen bestuurders en beleidsmakers. De enkele 'babyboomers' die wel beleid hebben gemaakt zijn bijna zonder uitzondering van de grote politieke partijen. Als je dan ziet welke politieke partijen er de laatste 40 jaar aan de macht zijn geweest, zie je op nummer 1 het CDA en 2 de VVD. Welke politieke kleur de 'machthebbers' in de grote bedrijven hebben (zij zijn vaak de ware machthebbers), mag duidelijk zijn, op nummer 1 de VVD en 2 het CDA. En laat nu met name deze partijen en dan vooral de VVD erg populair zijn bij de voornoemde BNR 'coryfeeën'.
Afgelopen vrijdag, 31 december 2010, had Paul van Liempt de scheidende directeur van de Melkweg in Amsterdam op bezoek. Een 'babyboomer' deze afscheidnemende directeur, ooit was hij er trots op als hippie rond te lopen. Zoals de meeste ex-hippies heeft hij zijn idealen al jaren geleden ingeruild voor het echte zakelijke graaien. Hij schaamt zich er zelfs voor en vertelt dat hij ook toen al een auto reed, dus een echte hippie was hij niet. Van Liempt, altijd goed voor een flinke slijmpartij, kwam bijkans klaar en de slijmopvangbak van mijn luidspreker liep over.
Zo werkt het tegenwoordig, je schrijft een boekje over 'babyboomers', en degenen uit die groep die echt een hoop rotzooi achterlaten, lik je de reet schoon. Zie ook de laatste verkiezingen, de partij, die je als een van de hoofdverantwoordelijken kan aanmerken voor de huidige crisis, de VVD, wordt godverdomme de grootste partij. Maar ja wat wil je? een bevolking die meer en meer bestaat uit personages met 2 hersencellen en media, met name de publieke omroepen, die niet meer begrijpen hoe ze hun werk moeten doen, erger nog: nieuws maken op een niveau dat zelfs voor 4 of 5 jarigen nog te simpel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten