Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 17 januari 2011

Een over het 'financiële' paard getilde bekende Nederlander

In Nieuwsuur van afgelopen vrijdag een gesprek met een Nederlander, dhr. Buiter, die bij de City Bank werkt in de VS. Jaha, een Nederlander bij de City Bank, wat zijn wij goed hè. De City bank, een bank waar intussen een heel goor luchtje aan kleeft. Buiters analyse van de bankencrisis is op veel punten een juiste, maarrrrr bij tijd en wijle slaat hij de plank behoorlijk mis, het blijft tenslotte een groot pleitbezorger van het ongeremde marktkapitalisme. Dat was afgelopen vrijdag, in het gesprek met hem, weer goed te merken. Zo vindt hij de vrije migratie binnen Europa een zegen. Voor wie dan wel? Niet voor de werknemers in landen als Nederland, vakkrachten van buiten werken hier tegen lonen, waar je amper een fatsoenlijk huis van kan huren. Gevolg: Nederlandse werknemers worden ontslagen, of gedwongen een loonsverlaging te accepteren, of zzp'er te worden (per saldo meestal minder inkomen en totaal geen rechtspositiebescherming  meer). Gevolg voor de buitenlandse werknemer: uitbuiting en totaal geen bescherming op het gebied van arbeid en het daaraan gerelateerde recht, al zegt men nog zo vaak dat dit laatste onzin is.
Buiter vindt net als zo velen in de hogere regionen, dat men vanwege de hogere levensverwachting langer moet werken, liefst tot 70 jaar. Die verhoogde levensverwachting is relatief, de grootste groep mensen, in de lagere loonklassen worden amper ouder, maar het is een leuk opzetje om ouderen hun ontslagbescherming af te nemen en ze voor een appel en een ei te laten werken (zie ook mijn bericht van vandaag: de verhoging van de pensioenleeftijd).
Voorts kan Buiter het niet laten een grote bek op te zetten over de Nederlandse begrotingstekorten, zeg Buiter kijk eerst naar die van de VS, waar jij werkt, vergeleken met dat begrotingstekort is die van Nederland echt een peulenschil.
Buiter sprak over heikneuters, een geval van de pot verwijt de ketel.
Twan Huys die Buiter 'interviewde' kwam bijna klaar tijdens het gesprek, alsof hij met god zelf sprak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten