Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 29 januari 2011

Volksgezondheid versus economie, dit keer 'gifbollen'

Afgelopen maandag bij VARA's tv programma 'Uitgesproken', het gifgebruik in de bloembollenteelt. Dit naar aanleiding van gezondheidsklachten bij omwonenden en andere betrokkenen. Pony beffer en CDA staatssecretaris Bleker wil geen gezondheidsonderzoek, volgens hem "is er geen gevaar voor de volksgezondheid" (waar heb ik dat eerder gehoord?). Professor Sauer (kindergeneeskunde) vindt deze reactie van Bleker onbegrijpelijk, en het Duitse onderzoek dat Bleker aanhaalt, waaruit zou blijken dat er geen toxicologische overschrijdingen plaatsvinden, is nergens te vinden. Hoogleraar toxicologie van de Berg zegt over het Nederlandse onderzoek dat volgens Bleker gedaan is, dat dit onderzoek van de Gezondheidsraad, een zogenaamde literatuurstudie is geweest, dat betekend dat men bestaande onderzoeken, die op papier zijn gezet, bekeken heeft. Er heeft dus geen eigen onderzoek van de Gezondheidsraad plaatsgevonden. Over de onderzoeken die bekeken zijn zegt van de Berg, dat deze onzorgvuldig en ontoereikend zijn.
Geld verdienen is nu eenmaal belangrijker dan uw gezondheid, om dat te maskeren hamert men in de politiek keer op keer op het roken, een rookgordijn is het gevolg.
 Mocht er toch een onderzoek komen dat voor de sector negatief is? Dan passen we gewoon de waarden aan, dat zal de eerste en zeker niet de laatste keer zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten