Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 januari 2011

Halbe Zijlstra en studeren

Het holle VVD vat Zijlstra, een boerenlul uit Friesland, die maar liefst 8 jaar studeerde en toen een paar jaar werkte voor een autoverhuurder, heeft het geschopt tot staatssecretaris van Onderwijs. Deze hufter durft eerst te roepen dat er vooral veel bèta gestudeerd (zelf economie en sociologie gestudeerd) moet worden en dat de studie voor iedereen toegankelijk moet zijn, vervolgens durft hij de studie zo duur te maken, dat het weer een 'rijkeluishobby' wordt. Met de ingebakken glimlach op zijn kop, stelt hij dat studenten dat makkelijk terug kunnen betalen en bij overmacht hoeft er maar weinig afgelost worden. Ja misschien zolang jij je vuile plannetjes kan behartigen, maar als er iets zeker is, dan is het wel dat politieke beloftes een bijzonder korte houdbaarheidsdatum hebben. Over de kosten waar studenten voor staan heeft deze, ongetwijfeld rijkeluiszoon, geen idee. De basisbeurs is niet eens genoeg om een kamer te huren, de studieboeken worden per jaar duurder (daar wil zijn partij de VVD niets aan doen), de kosten van de zorgverzekering stijgen per jaar enz. enz. Gevolg: de meeste studenten hebben naast hun studie een baan en dus minder tijd om te studeren. Daarnaast als je opgroeit in een gezin dat niet zo goed in de slappe was zit en vaak financiële problemen heeft door leningen of een hypotheek, bedenk je je wel 3 keer voor je jezelf in de schulden steekt.
Zijlstra is echt een grote hufter.

2 opmerkingen:

  1. Groot gelijk maat! Ik kan deze vent ook niet uitstaan op basis van zijn ideologie!
    Een langstudeerboete heeft in geen enkel opzicht nut ter bevordering van de studieprestaties. Verder verhoogt het ook de drempel om te gaan studeren voor mensen die het toch al niet zo breed hebben. Belachelijk en totaal zinloos in mijn ogen! De werkelijke reden is natuurlijk om het gapende gat in de portomonee van de overheid enigsinds te dichten , aangezien deze vet pot nogal geslonken is in de afgelopen paar jaar door de economische crisis.
    Als er daadwerkelijk een fatsoenlijke oplossing voor dit probleem gevonden zou willen worden, dan moet er weer geld in het onderwijs gestoken worden. Dit lukt niet, dus dan maar het tegenovergestelde.... belachelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,

    dank voor uw reactie. geheel met u eens.
    Zie ook mijn andere berichten over deze griezelige rechtse hufter; als u Zijlstra in het zoekvlak rechtsboven aan deze pagina intoetst, krijgt u nog veel meer info over de smerige streken van deze Friese zak stinkende aardappelen.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen