Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 25 januari 2011

De Kunduz trainingsmissie 2

Het debat over de 'trainingsmissie' kan niemand ontgaan zijn, radio, tv en kranten staan er vol van. In Standpunt NL (radio1 van 13.30u. tot 14.00u.) Atzo Nicolai van de VVD over de trainingsmissie. Wij gaan daarheen in VN verband (dus het is onze plicht?) en ook voor onze eigen veiligheid, aldus dit kakelende holle vat. . Op het argument dat wij paramilitairen opleiden voor 'warlords' gaat hij niet in. Volgens de nitwit Nicolai gaan we daar ook naartoe voor de vrouwen en meisjes, hetzelfde argument werd gebruikt voor de eerste uitzending naar Uruzgan. Voor de vrouwen en meisjes is er door de oorlog niets veranderd, in Kabul binnen de 'groene' zone kan je als vrouw zonder burka lopen. Een aantal NGO's zijn met vrouwenrechten bezig in Afghanistan (op zeer beperkte schaal), deze organisaties zien enige verbetering in de afname van met name de mishandeling binnen het gezin. Kakker Nicolai vindt het bedrag dat met de trainingsmissie gemoeid is zeer bescheiden, € 450 miljoen euro per jaar, volgens hem veel minder dan de Uruzgan missie kostte. Daar zou ik dan aan toe willen voegen, dat er flink gelogen is over de kosten van de Uruzgan missie. Een oud politieopleider belde in op het programma, hij vertelde over de zinloosheid van de opleiding (verslaafde rekruten, rekruten die overdag tot de politie behoren en 's nachts bij de Taliban, rekruten zijn analfabeet enz.).... Deze man wil niet terug naar Afghanistan.

Na 14.00u. bij de EO zat de oorlogshitser Mient Jan Faber te kwezelen: "we moeten naar Kunduz" even later vindt hij het: "een schande dat we vertrokken zijn uit Uruzgan", dus deze janlul vindt het een schande dat we ons aan een democratisch gesloten besluit houden, vervolgens doet hij heel laatdunkend over de trainingsmissie, wat agentjes opleiden en hij vindt dat belachelijk (zie zijn eerste uitspraak hierboven).

Ik heb tijdens de hoorzitting af en toe naar Politiek 24 gekeken, Albayrak de voorzitter van de hoorzitting aangaande Kunduz, gedraagt zich weer als een hopeloze huppeltrut: een lachje hier, een lachje daar en hakkelend de tijd door.
Timmermans was weer lekker bezig hij vroeg aan een Duitse generaal, of de Nederlandse opleider wegloopt bij een gevecht, ha! ha! wat een zak! Rob de Wijk, Rob de Wijk, waar is jouw onafhankelijkheid gebleven, schaam je! Sap van GroenLinks AsgrauwRechts  heeft met haar partij intussen flink in de eigen staart gebeten en Sap is intussen een beetje slap in de knieën "het was bedoeld als een civiele opbouwmissie"(bij bevraging door een verslaggever), ha! ha! ha!
Vandaag heeft GL AR laten weten niet veel meer in de missie te zien, nee dat zou er nog bij moeten komen, dat ze nu helemaal voor zijn, na al de echte deskundigen die het afraden. 

Voordewind (ChristenUnie) heeft na de eerste negatieve adviezen op de uitzending een grote bek en vindt de twee mannen badinerend over de missie. Hij wil geen commentaar geven op de adviezen, maar toch... wat een lul! Later was Voordewind te zien bij de publieke omroep, volgens hem is de balans lastig (voor of tegen de missie), verder stelde hij, dat er een duidelijke scheiding moet zijn (hij bedoelde hier een scheiding tussen de trainingsmissie en de militaire missie, ha! ha! Zo'n 10% van de trainingsmissie is voor 'simpele politietaken', de rest van de missie is voor het opleiden van paramilitairen. De Afghaanse minister liet wat dat betreft in de hoorzitting niets aan de verbeelding over: als er gevochten wordt, zullen ook de opleiders meevechten. De CU heeft vandaag laten weten ook meer tegenzin te hebben. Pechtold, het dappere D66 keffertje, zei gevraagd naar zijn mening na het aanhoren van de diverse getuigenissen, dat hij zich strikt houdt aan de procedures, wat een slappe lul!

Verder met 1 Vandaag: die laten Bette Dam zien, een Afghanistan deskundige die tegen de missie is. De verslaggever van 1 Vandaag (AVRO), zegt tijdens de uitzending, dat er 's middags vooral hulpverleners te zien waren, die tegen de missie zijn, wat een gelul, pas na 15.30u. en na de eerste 2 'hulpverleners kwam er weer een 'koortje'van voorstanders aan het woord (zie ook mijn bericht van gisteren: de Kunduz trainingsmissie).

Vanmorgen bij een van de grootste slijmbakken van de omroep, Prem in zijn Premtime (radio1 van 10.30u. tot 11.00u.), onder andere Arnold Karskens (een schande dat zijn advies en dat van Bette Dam gisteravond niet samengevat te zien waren bij de actualiteiten rubrieken op Ned 1, 2 of 3 te zien waren). 

Karskens is onbeschoft behandeld in de 2e Kamer, hij kreeg geen koffie op zijn verzoek, maar wel lang wachten voor hij aan de beurt was. Dat terwijl een aantal voorstanders 'business class' werden ingevlogen. Hij maakte een foto, die hij moest wissen, wat hij natuurlijk niet deed. Karskens vertelde, dat er gisteren Afghaanse 'warlords' aanwezig waren in de Kamer. Prem totaal ongeschikt als verslaggever, kapte Karskens vervolgens (zoals gewoonlijk) onbeschoft af. Ook dhr. van de Put, van Health Net (hij was 1 van de 2 heren die gisteren als eerste tegenstanders werden gehoord), mocht heel even iets zeggen van Prem, hij ging in op het achterlijke argument, dat wij Afghanistan in de steek laten bij het afwijzen van de missie. Hij werkt al 15 jaar met zijn organisatie in Afghanistan en vindt dat er 1.000 andere mogelijkheden zijn om Afghanistan te helpen. Zoals eerst eens een echt rechtssysteem op te zetten in Afghanistan.

Prem was weer zooooo 'erudiet' dat hij Alexander de Grote liet sneuvelen in Afghanistan. Hij vond het daarna zoooo leuk van zijn programma, dat mensen daar dan over bellen, dat doen luisteraars bij elk programma dat kletskoek verkoopt, zak.

Laten we religieuze politie gaan opleiden in Afghanistan, dan kunnen die als het meisje Sahar(?), door toedoen van de christen Leers, terug is in Afghanistan, arresteren wegens het niet dragen van een Burka en wie weet stenigen, stelletje gekken!

Zie ook: 'De Kunduz trainingsmissie'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten