Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 januari 2011

Wikileaks, CDA en Timmermans

Afgelopen dinsdag was de Limburgse nitwit en PvdA 'coryfee' Timmermans, in Nieuwsuur. Hij betoogde daar, dat de ambtenaar, die de VS gereedschap gaf om Bos onder druk te zetten (i.z. de voortzetting van de Uruzgan missie), een heel capabele ambtenaar. Dat hij die ambtenaar capabel vindt is geen wonder, Timmermans is niet voor niets een nitwit.
Overigens is de ambtenaar beloond voor zijn inspanningen met een topfunctie in de E.U. Geconfronteerd met de Wikileaks documenten, waarin te lezen was, dat hij tegenover een hoge VS ambtenaar, de SP afwees als voormalig communisten, begon hij te zweten. Al friemelend zei hij dat niet meer te weten, maar dat het goed mogelijk was, "al zullen mijn woorden wel anders zijn geïnterpreteerd". In het NRC had hij in ieder geval de SP als onbetrouwbaar neergezet. Een PvdA'er en dan met name hij, die een ander als onbetrouwbaar neer durft te zetten, goor lef heeft hij wel.
Op 20 januari jongstleden, geconfronteerd met een 2e ambtenaar, die zich op dezelfde manier had gedragen (dus Bos onder druk zetten, dit keer met de toekomstige internationale loopbaan van Bos), herhaalde Timmermans dat het om goede ambtenaren gaat, maar dat hij het een gemene tactiek vindt. Dat die ambtenaren een politieke kleur hebben (de 2e is CDA lid) vindt Timmermans geen probleem, nee logisch als hij dat wel zou vinden, zouden er heel wat 'PvdA ambtenaren' afscheid van hun baan moeten nemen.
Wat een ongelofelijke zak!
Bij het CDA lult men niet meer over deze zaak, het is het verhaal van de VS ambtenaren, volgens een woordvoerder, hypocriet, achterbaks, liegen en bedriegen, typisch CDA en ook erg christelijk.
Ik vraag me af, of Balkenende, Verhagen en Middelkoop niet strafrechtelijk zijn te vervolgen voor hun rol in deze zaak.
Zie ook mijn bericht op 17 januari jl. (Wikileaks, hare grajesteit en ......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten