Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 29 januari 2011

Hans Laroes vertrekt

Deze week werd bekendgemaakt, dat Hans Laroes per 1 juli aanstaande vertrekt als hoofdredacteur bij de NOS. In 23 jaar tijd heeft hij het journaal gedegradeerd tot een Jip & Janneke nieuwsrubriek, het journaal dat de tweehersencellige Nederlander wil. Dinsdag jl. was hij bij Pauw & Witteman. In dit weblog heb ik al een aantal voorbeelden gegeven van onzinnieuws en bij P & W werd hem gevraagd waarom de winnaar van de Voice of Holland in het nieuws moest, volgens hem is de nieuwswaarde voldoende, gezien de kijkcijfers van het programma, om dit onderwerp op te nemen in het journaal. Inderdaad zak, 2hersencellig Nederland kijkt naar die bagger, sterker nog de uitslag is door 99,9% van de doelgroep gezien en voor diegenen die de pest hebben, of lak hebben aan dat programma krijgen alsnog de uitslag te zien in een nieuwsrubriek, die verre zou moeten staan van dit soort gebagger.  Deze hondenlul de luxe verdedigde zelfs nog het tonen van het enige slachtoffer dat de vliegramp in Libië overleefde, een jongen, werd getoond in het journaal, walgelijk!
Laroes heeft intussen alweer veranderingen voor het journaal op stapel staan, veranderingen die pas na zijn vertrek zullen worden voltrokken. Hij liet niet het achterste van zijn tong zien, maar wilde wel kwijt dat het decor (voor de zoveelste keer) wordt veranderd, of daar ook zo'n 'mooie hippe' robotarm als bij Nieuwsuur in komt wist hij nog niet. Wat een aantal kijkers wel zeker weten is, dat deze decorverandering weer miljoenen zal kosten. Het niveau zal zeker nog verder dalen, hoewel je dat bijna niet voor mogelijk houdt.

Op radio1 kan het geldverspillen door de NOS intussen geen grenzen meer, alsof er totaal geen crisis is. Ooit begon de EO met een duo presentatorschap, intussen overgenomen door de VPRO (met oude theeleut dreiliter de Bruin en Tessel nitwit Blok) en sinds vorig jaar het NOS programma op radio1 (tot 9.30u.), afgelopen week heeft de NOS dat ook voor het middagprogramma (na 16.30u.) van radio1 ingevoerd. Maar het is toch zooooooooooooooooo leuk, kunnen de presentatoren 'grapjes' maken, je lacht je rot joh!
Wat zijn de kosten voor de belastingpot van al die onzin?
En wat is het jaarinkomen bij de NOS van Laroes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten