Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 januari 2011

De studentendemonstratie

De 'langstudeerder' Zijlstra, de zoveelste VVD rijk hol vat figuur, mocht nog even spreken op de studenten protestdemonstratie gisteren. Achteraf verwijt hij de studenten dat ze niet willen luisteren, alsof er sprake zou zijn van een dialoog, een vorm van communicatie die totaal ontbreekt bij deze Friese boer.
Op het Malieveld herhaalde hij zijn mantra: doel van de bezuinigingen is het verminderen van de staatsschuld en 'langstuderenden' moeten dokken. De (mede) hoofdverantwoordelijken voor de staatsschuld zijn de VVD en de banken, de laatsten worden totaal ontzien als het gaat om bezuinigingen, sterker nog het arrogante bonussysteem gaat onverminderd door. Over het zogenaamde langstuderen is al veel gesproken (zie ook mijn berichten van zaterdag 15 januari jl.: Rutte's antwoord..., woensdag 19 januari jl.: De pretleningen...... en dat van gisteren: Halbe Zijlstra en....), maar wat mij betreft zijn de argumenten van Zijlstra totaal niet ter zake doend (gelukkig zijn velen het met mij eens).
Nu staan veel bezuinigingen nog op een laag pitje, maar bij winst voor de 'gedoog coalitie' zullen velen op een gore manier gepakt worden. De veroorzakers van de hele crisis blijven natuurlijk hun vieze vingers aflikkend buiten schot, laten we hopen dat de kiezer anders beslist en dat een protest als dat van gisteren de eerste is van vele, als de bruine coalitie denkt op deze manier verder te kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten