Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 januari 2011

Scheefwonen, scheefdenken en een rad voor de ogen draaien

Donner maakte deze week bekend op zeer korte termijn het 'scheefwonen' aan te willen pakken. Deze gereformeerde zever en disfunctionerende figuur vindt dat nodig om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Nog geen 5% van de huurders behoren tot deze zogenaamde scheefwoners. De grote partijen, PvdA, CDA en VVD hebben de laatste 15 jaar in hoog tempo het aantal sociale huurwoningen in de steden gedecimeerd. Vergeet daarnaast niet, dat een huurder geen huis nalaat aan zijn/haar kinderen. Woningverbetering door de wat beter in de 'slappe was' zittende huurder is voor eigen rekening (als je geluk hebt, en op tijd bent, kan je wat subsidie op een zonnepaneel of zonneboiler krijgen), een aantal verbeteringen aan een huurhuis kunnen op last van de verhuurder bij vertrek een verwijderingsplicht opleveren. Bovendien denkt men dat de huren nog op het niveau van 1950 liggen, een ongelofelijke misvatting, voor de simpelste kleine tweekamerwoning betaal je tegenwoordig al snel € 500,-- per maand.
Wel wil Donner de hypotheekgarantie handhaven voor o.a. woningverbetering van koophuizen, maar dat komt tegoed aan zijn enge CDA maatje Brinkman van de witteboordencriminelen organisatie Bouwend Nederland. De afschaffing van de hypotheekrenteaftrek is door het CDA ook naar de prullenbak verwezen, een onhoudbaar systeem, dat de belastingpot miljarden kost per jaar.
Een ongelijke behandeling van huurders en kopers, naast de schuld van te weinig sociale huurwoningen bij een enkele huurder te leggen, weer een sterk staaltje volksverlakkerij van deze zogenaamde christen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten