Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 16 januari 2011

Duiveluitdrijving in Nederland

Afgelopen week in Goedemorgen Nederland (radio 1 ± 10.15U.) duiveluitdrijving in de 'polder'. Onbegrijpelijk en dit anno 2011. Eerst prop je mensen vanaf hun geboorte vol met godsdienst, als er dan vervolgens zaken mis gaan in het leven van zo'n mens, die niet rijmen met de 'plaatselijke godsleer', vindt je een duivel uit, die je vervolgens de schuld geeft van de ellende. Ontluisterend te horen hoe zelfs een psycholoog deze poppenkast verdedigt met het argument: 'baat het niet, dan schaadt het niet', in plaats van een pleidooi voor een antigodsdienstige opvoeding te houden, althans voor jongeren tot 18 jaar.
Gelukkig opent het OM n.a.v. de uitzendingen een strafrechtelijk onderzoek naar deze praktijken.
We zijn in vreemde tijden beland: de arbeider moet weer een soort van lijfeigene worden, bekrompen nationalistische figuren met een fascistoïde levensinstelling krijgen het steeds meer voor het zeggen, godsdiensten (wereldwijd) eisen steeds vaker hun oude maatschappelijke macht terug, het vrije woord komt steeds meer onder druk te staan, privacy wordt meer en meer als een verdacht 'goed' gezien en duiveluitdrijving wordt door velen weer als normaal gezien.
Nu nog de almacht terug aan de 'adel' (of bestaat dat allang in de vorm van de multinationals?) en heksenverbrandingen, dan zijn we weer terug in de middeleeuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten