Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 maart 2012

'Comazuipen'

Het 'comazuipen' is weer eens op de kaart gezet door Kingma (directeur Medisch Spectrum Twente, jezus wat een naam). Kingma wil de behandeling in het ziekenhuis van patiënten, die een overdosis van de verslavende harddrug alcohol innamen, verhalen op de ouders van deze patiënten (over het algemeen jongeren, 'nu nog even niet', of: geen 16? geen druppel!). Door al het gezeur over dit 'comazuipen' wordt er een steeds groter beroep gedaan op de 1ste hulpposten van ziekenhuizen, vroeger was het een kwestie van de roes uitslapen, thuis of in de politiecel. Hoe denkt Kingma het geld te verhalen op mensen die geen nagels hebben om hun reet te krabben? Naar vermogen, zodat welgestelde ouders meebetalen voor kinderen van mindervermogenden? Oh, nee, rijke ouders huren gewoon een medisch team in en verhalen de kosten later op hun belastinguitgave.
Laat Kingma zich maar eens druk maken over bijvoorbeeld het gebruik van suiker, door overmatig gebruik krijgen uiteindelijk een flink aantal mensen hartproblemen, die zoals bekend grote kosten met zich meebrengen. Dat alles terwijl er een goed alternatief voor handen is, stevia genaamd, zoeter dan suiker, maar je wordt er geen gram dikker van, niet slecht voor de tanden en stevia heeft bovendien een 'voorkomend effect' op diabetes, ook al een fikse zorgpost. Maar daar hoor je Kingma niet over. Er zijn  overigens veel meer voorbeelden te bedenken, waar de overheid de oren laat hangen naar de grote ondernemers. Binnenkort hier een verhandeling over tandenwitmakers, die bijzonder slecht zijn voor uw tanden.  

Van der Laan, de PvdA burgemeester van Amsterdam, een 'echte socialist', liet vandaag weten, dat hij jongeren die in het ziekenhuis zijn beland vanwege een overdosis alcohol, wil beboeten en net als Kingma, wil laten betalen voor de behandeling. Een echt socialistisch solidair voorstel, nu nog de bewoners, die langs drukke wegen wonen en daar longklachten door hebben ontwikkeld, extra laten betalen, hadden ze maar moeten verhuizen.... Of moeten we dan, net als bij suiker juist de overheid aanklagen, van der Laan?

Laten we in godsnaam alcohol eindelijk een verslavende harddrug noemen en stoppen met de zinloze heksenjacht op softdrugs, die de politie ongelofelijk veel tijd kost en de belastingbetaler een berg geld, een mooie bezuiniging voor het geteisem in het Catshuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten