Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 maart 2012

Het NOS journaal wordt (al)weer 'vernieuwd'

De NOS gaat het NOS journaal 'menselijker' maken, dat doet de NOS door de presentatoren af en toe een lachje of een sombere blik toe te staan tijdens het oplepelen van het nieuws. Dat moeten de presentatoren staande doen, dat zou volgens een woordvoerder van de NOS op Radio1 (rond 12.25u), het nieuws dichter bij de mensen brengen. wat een gelul, dat staande presenteren gebeurd bij diverse zendgemachtigden, commerciële stations en buitenlandse kanalen al een paar jaar, mode dus. Dat lachen gebeurt allang, neem pas het bericht over een circusolifant die te water was geraakt en in grote paniek er uit werd getrokken. Zie deze link: http://deazijnpisser.blogspot.com/2012/03/olifant-in-de-sloot.html
Natuurlijk komt er alweer een nieuw peperduur decor, dat is toch normaal in tijd van crisis?
Eén ding is zeker: de berichtgeving wordt nog infantieler.

Het is als met het nieuwste speeltje van de NOS, het tegelijkertijd met de uitzending extra informatie via het internet aanbieden. Alsof de burger, na een dag werken, klaar gaat zitten wachten op actualiteiten, met de 'laptop', 'tablet' of 'smartphone' in de aanslag. Bovendien is gebleken dat het zogenaamde 'multitasken', dat de moderne mens onder de knie zou hebben, gelul van een dronken aardbei is.
Voor echte achtergrond informatie moet je toch echt verder zoeken dan die van  de aanbieders van de kleutertje luister actualiteiten, die de Nederlandse burger bedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten