Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 maart 2012

Het CPB orakel heeft gesproken....

Vandaag bracht het regerings-orakel, het CPB, de nieuwe cijfers voor 2013 uit. En de schrik zit er flink in hoor, politici, vakbonden en ondernemers tuimelen over elkaar heen met reacties.
Wientjes de roverhoofdman van VNO-NCW, stelde, dat het zaak is vast te houden aan de nullijn, wat betreft de lonen, dus geen loonsverhogingen. Terwijl een loonsverhoging ook zorgt voor verhoogde belasting inkomsten.

MKB gaat nog een stapje verder en wil vasthouden aan de 3% regel, wat betreft het begrotingstekort. Een woordvoerder pleitte vanmorgen op Radio1 voor flinke bezuinigingen in 1 klap. Je snapt niet wie deze flutorganisatie nog vertegenwoordigd, zeker als je de faillissementscijfers van de afgelopen tijd bekijkt. Deze zijn een kwart hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar, dit is vooral te wijten aan het desastreuze beleid van het kutkabinet Rutte en 1 ding is zeker, als de MKB kwast zijn zin krijgt, zullen de faillissementscijfers als een raket door het dak schieten.

De valswitte Limburgse bedrieger Wilders, die tot nu toe zei, dat er wat hem betreft niet verder bezuinigd mag worden, zegt vandaag, dat wat hem betreft niets onbespreekbaar is. Hebben jullie dat goed gehoord Henk en Ingrid? Ziehier de waarde van de woorden uitgesproken door jullie grote leider!

Eén ding komt telkens terug, er zal hervormd moeten worden, dus de huizenmarkt, lees: vooral de 'huurmarkt' en de hervorming van de arbeidsmarkt, lees: afschaffing van het ontslagrecht (ontslagbescherming), het verlagen en sterk inkorten van de WW, stimulering van de 'flexibiliteit', lees: geen vaste contracten en het liefst iedereen een zzp status, u weet wel de nieuwe loonslavenstatus met recht op niets.

Laten we de hoge inkomens eens hervormen: of het godverdomme normaal is, dat een disfunctionerende minkukel als Balkenende € 180.000,-- per jaar 'verdient'. Te gek voor woorden, een inkomen van 60.000 euro is meer dan voldoende (dat is altijd nog 132.000 oude guldens). Vindt u het normaal dat auto's die meer dan € 50.000,-- kosten als zoete broodjes over de toonbank gaan? Of dat de huizenprijs op het huidige achterlijk hoge niveau is beland, en dat alles met een gebakkenlucht overwaarde van 50%?* Dan heb ik het niet eens over de achterlijk dure jachten en 2e of 3e huizen. Het wordt de hoogste tijd, dat we gaan inzien, dat de boel over de kop is gedraaid en dat het vasthouden aan deze achterlijke status quo alleen maar meer ellende kan brengen.
Weg met de subsidies op grootverbruik van energie, weg met het bestelen van landen met onze belachelijk lage vennootschapsbelasting en laat de welgestelden echt eens belasting betalen, i.p.v. de soms zelfs 10% die zij moeten 'ophoesten', een percentage van 70% voor inkomens boven de € 100.000,-- per jaar is volkomen op z'n plaats (zonder allerlei aftrekposten). En pak eindelijk de farmaceuten aan, die goudprijzen berekenen voor hun medicijnen, idem de fabrikanten van medische apparatuur. Tot slot, pak de bouwmaffia aan en laat ze de gestolen miljarden terugbetalen.

*Verlaag de huizenprijs met 50% en laat de verenigde bouwmaffia en de financiële sector betalen voor de ellende, die zij zelf veroorzaakt hebben. Op huurgebied dienen de woningbouwcorporaties genormaliseerd worden, weg met de veel te hoge salarissen, zoals ik eerder stelde en veel te dure gebouwen waar ze in gehuisvest zijn, dat is pas een hervorming op de huizenmarkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten