Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 maart 2012

De bestraffing van een dronken automobilist

Gisteren veroordeelde een rechter een Pool, die dronken met zijn auto een huis was binnengereden en daarbij een bejaard echtpaar doodreed. De man kreeg een ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar en een gevangenisstraf van 1 jaar, i.p.v. de geëiste 3 jaar van het OM.

Je zou denken, dat deze rechter een beetje zijn verstand zou gebruiken en de eis van het OM zou inwilligen, maar alsof er geen kritiek is op de rechterlijke macht, zette de rechter de eis opzij.

Er wordt veel geluld over minimumstraffen, maar als het over dronken chauffeurs gaat, gelden kennelijk andere criteria. Alsof auto's niet ook wapens kunnen zijn, en iemand ontoerekeningsvatbaar is, als er dronken in wordt gereden. Te gek voor woorden, de straffen voor dronken rijden zouden echt omhoog moeten en flink ook.  En iemand dronken dood of invalide gereden? een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de rest van het leven, godgloeiendegodverdomme!

En de rechter? Die heeft de valswitte Limburgse haatzaaier weer voedsel gegeven voor zijn aanval op de rechterlijke macht, ongelofelijk!

Ben trouwens benieuwd of de PVV reageert op deze zaak, zij zijn natuurlijk ook de partij van het ongelimiteerd en hard autorijden.

Ondertussen hebben de PVV en het CDA een pleidooi op het  'verbod' op de bijzonder 'gevaarlijke' softdrug hasj, door de VVD gesteund. Zie hiervoor mijn voorgaande bericht.

Voor de goede orde: dronken zijn is het gevolg van het nuttigen van de verslavende harddrug alcohol. Voor deze harddrug is ook in de toekomst geen pas nodig en er mag zelfs reclame voor worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten