Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 maart 2012

Het grote achterkameroverleg

Het grote achterkameroverleg in het Catshuis is vandaag begonnen. De partijen (en beweging) die verantwoordelijk zijn voor de veel slechtere situatie in ons land, dan in de ons omringende landen, gaan in het geheim overleggen, hoe ze de zwaksten een nog grotere poot kunnen uitdraaien. Dezelfde partijen, die bij een door de banken zelf veroorzaakte crisis, onmiddellijk klaar staan met een steun van vele miljarden, je kan zelfs stellen, dat de hulp aan de Grieken eigenlijk een steun is voor het Europese financiële 'speelveld'.
Even terzijde: het CDA en de VVD hebben de laatste anderhalf jaar niets anders gedaan, dan te stellen, dat de PVV geen regeringspartij is, buiten dat het geen partij, maar een beweging is, is het wel erg wrang nu te zien, dat men een geheim overleg voert met diezelfde beweging. Sterker nog: op de eerste dag van dit o zo 'belangrijke' overleg, wordt datzelfde overleg na een paar uur opgeschort, omdat Wilders zo nodig een onderzoek naar de herinvoering van de euro moest geven (alsof hij de enige woordvoerder van zijn fascistische beweging is).
Terug naar het overleg betreffende de extra bezuinigingen, die men wil nemen na de cijfers van het CPB. Het CPB, dat meestal goed fout zit met de gegeven analyses. Vanmorgen in Goedmorgen NL politici van GroenLinks, PvdA en SP over de extra bezuinigingen. Het kutkeffertje Sap van GroenLinks (of is het AsgrauwRechts?), zei dat de maatregelen sociaal moeten zijn, maar hamert er ondertussen op, dat er hervormingen moeten komen, arbeidshervormingen bedoelde ze. Dus sociaal de rechten van arbeiders afbreken, die hen moeten beschermen tegen willekeur. Bovendien laat de ellende waar flexwerkers nu in verkeren, nog maar eens al te duidelijk zien, dat dit een moderne vorm van loonslavernij is. SP'er van Bommel zat met zijn hersens in zijn eikel, waarschijnlijk door Sap (al kan ik mij daar niets bij voorstellen), veel zinnigs kwam er niet uit. Wat betreft de PvdA en GroenLinks is één ding duidelijk, deze partijen laten zich bijvoorbaat gijzelen door het huidige kutkabinet, zij stellen, dat ze zinnige maatregelen (althans wat hen betreft) zullen steunen. Met zo'n oppositie hebben de VVD en het CDA geen gedoogpartner nodig, ongelofelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten