Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 19 maart 2012

Asbestdoden door 'laks' overheidsbeleid

Overheidsbeleid heeft er voor gezorgd, dat er tot nu toe minstens 10.000 onnodige asbestdoden zijn gevallen. Al in 1970 was het gevaar van asbest bekend (volgens mij al veel eerder in de VS), maar pas in 1993 werd het gebruik van asbest verboden in Nederland. Dr. mr. Bob Ruers promoveerde vorige week met een onderzoek naar deze schandalige situatie, hij verwacht in de toekomst nog eens 10.000 extra doden.
Er zijn veel meer zaken, waar de overheid simpelweg de andere kant opkijkt (het zou mij niet verbazen als dat in een aantal gevallen betaald wordt door belanghebbenden), zo is dat met luchtverontreiniging (tot 18.000 vroegtijdige doden per jaar en maar schoppen tegen het roken, maar de andere schadelijke verslavende stoffen in tabak wel toestaan), suiker (zorgt voor obesitas en alle aanverwante aandoeningen zoals hartaandoeningen, terwijl er een prima alternatief is), vet voedsel, het promoten en subsidiëren van vleeseten, enz enz.

Terug naar dhr. Ruers, hij vraagt zich af, of de verantwoordelijken strafrechtelijk te vervolgen zijn.
Het wachten is op een wetgeving, die alle smerige lobby's, corruptie en niet handelen op waarschuwingen en gevaren, die leiden tot de dood van burgers en verantwoording voor de dood van die burgers, afwentelt, zodat elke vervolging van overheidsdienaren en politici totaal onmogelijk wordt (al is dat nu al zo volgens mij).

Hier een link naar eerdere berichten over de zorg voor uw gezondheid:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2012/02/schippers-bezuiniging-op-de-ggz-eist.html
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/12/schippers-en-de-zorg-plus-de-kosten.html

Zie ook mijn bericht van gisteren: 'Resistente bacteriën bedreigen volksgezondheid'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten