Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 maart 2012

Het CDA geeft PVV nog meer legitimatie door bezuiniging ontwikkelingshulp

Dominee CDA voorzitter Peetoom vindt het wel opportuun om te voldoen aan de eis van de PVV fascisten, nog meer te bezuinigen op ontwikkelingshulp. Zie hier de werkelijke waarde van het rentmeesterschap dat het CDA en in dit geval Peetoom in het bijzonder, uitoefenen voor hun god. Hiermee geeft het CDA en Peetoom nog meer legitimatie aan de haatzaaiers van de PVV en de verscherping van tegenstellingen in dit land, dat zal het gevoel van veiligheid weer 'veel goed doen'. Het is als met de NSB voor WOII, bepaalde ideeën, of delen daarvan, geopperd door deze nazi-beweging, werden maar al te graag opgepakt door politieke partijen zoals de KVP (1 van de partijen, die opgingen in het CDA).
Vandaag werd bekend, dat een aantal CDA prominenten, waaronder oud-premier Lubbers, eind februari al een brief aan de onderhandelaars van het CDA en de VVD stuurden, een oproep niet verder te bezuinigen op ontwikkelingshulp. In de brief wordt (terecht) gesteld, dat Nederland zich daarmee in de voet zal schieten, immers de opkomende economieën zullen zich goed herinneren hoe Nederland zich ten opzichte van hen opstelde, in moeilijker tijden.
Wat Lubbers er niet bij vertelde is, dat hij weet hoeveel Nederlandse bedrijven in arme landen verdienen, winsten die deels weer in de Nederlandse belastingpot terugvloeien. Neem Heineken in Kenia, het bedrijf verbouwt daar met Nederlandse ontwikkelingshulp grondstoffen voor de bierproductie aldaar (harddrugsproductie), grondstoffen die anders geïmporteerd moesten worden. Of neem de productie van gewassen voor onze veestapel van 500 miljoen dieren, 70% van de wereldproductie van landbouwgewassen wordt in diervoer verwerkt, voor Nederland wordt het overgrote deel van die landbouwgewassen voor diervoerproductie geïmporteerd, meestal uit ontwikkelingslanden. Dan lul ik nog niet over het omkopen van corrupte regimes, om voor een 'mooie' vergoeding op een bankrekening in Zwitserland, de kustwateren van de door deze regimes geleide landen, leeg te vissen.

De totaal incompetente sjoemelaar en CDA grootgraaier Knapen, die PCM zo ongeveer naar de kloten hielp, liet weten, dat hij er alle vertrouwen in heeft, dat men in het Catshuis, wat betreft ontwikkelingshulp, de beste resultaten uit de onderhandelingen zal halen. Ja, zo lust ik er nog wel honderd, grote klootzak, dus als er straks uitkomt, dat er niet 1 maar 2 miljard wordt bezuinigd op ontwikkelingshulp, is dat gewoon het onderste dat men uit de kan heeft kunnen halen, godgloeiendegodverdomme!
Hufter Knapen is staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking, dat 'voor' moet veranderd worden in 'tegen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten