Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 17 maart 2012

Nieuwe kernreactor Petten overbodig

Zojuist in het Programma Argos vragen en feiten bij de nieuw te bouwen kernreactor Pallas in Petten. In januari van dit jaar gaf het huidige disfunctionerende kabinet toestemming voor de bouw van deze nieuwe reactor, die met name gebouwd wordt voor 'medische doeleinden' (radioactieve isotopen), ondanks dat zij gewaarschuwd zijn voor de overbodigheid van deze reactor, door nieuwe technologie, die bewezen werkt in de praktijk en geen nucleair afval produceert. Geen reden voor de kernenergie lobbyisten in het kabinet, als het vuile CDA ventje Verhagen, af te zien van het toestemming geven voor de bouw. Nee, €40 miljoen euro aan belastinggeld uitgeven aan een levensgevaarlijke technologie, is geen probleem en ach dat afvalprobleem lossen we ergens in de toekomst wel op (als je dat over het pensioen/aow-probleem zou zeggen, krijg je de hele 'goegemeente' over je heen). Die € 40 miljoen is wat betreft de investering van de landelijke overheid, provincie Noord-Holland steekt er ook € 40 miljoen in. Deze 80 miljoen is exclusief de meerprijs, het verleden geeft een garantie op extra kosten in de toekomst, die kunnen oplopen tot een verdubbeling of nog veel meer. Bovendien zou ik wel eens willen weten wat de huidige opslag van nucleair afval jaarlijks kosten.

Verhagen heeft een 'nederlaag' geleden wat betreft een nieuwe centrale in Borssele, dit is toch een mooie 'revanchering', voor deze rechts-conservatieve hufter, die als lid van god's eigen rentmeesterpartij het CDA, het liefst generaties, tot bijzonder ver in de toekomst wil opzadelen met het afval van een levensgevaarlijke technologie. Een technologie die geen oplossing is voor het opwekken van energie met fossiele brandstoffen (dat is uranium ook) en zoals uit het programma blijkt: voor medische isotopen.

Daar zijn we meteen beland bij de volgende functie van de nieuw te bouwen kernreactor, het zou ook een onderzoeksreactor zijn. Onderzoek naar...... juist, kernenergie! Er zijn tig wetenschappelijke onderzoeken, die aantonen, dat kernenergie peperduur is, ten eerste al vanwege de bouw, ten tweede vanwege het afval (waaronder de later te ontmantelen kerncentrales) en het delven van uranium.
Verhagen heeft al een paar keer openlijk gelogen over het verstrekken van subsidie voor kernenergie, dat zou de overheid niet doen, volgens deze 'christen', zie de subsidie voor de bouw van Pallas.

Hier een link naar het desbetreffende programma van Argos:
http://weblogs.vpro.nl/argos/2012/03/16/17-maart-2012-vragen-bij-noodzaak-van-de-nieuw-te-bouwen-pallas-kernreactor-in-petten/

Zie ook het bericht aan de rechterkant van deze pagina betreffende atoomstroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten