Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 maart 2012

Niger, het begin van een hongersnood

Volgens BBC World Service (nieuws van 02.00u.) zitten in Niger 6 miljoen mensen met een groot voedselprobleem, vanwege het mislukken van oogsten, anders gezegd: zonder hulp zullen ze sterven.

Dan zeggen 'ze', dat er niet altijd in negatieve zin over Afrika moet worden gesproken. Dus niet lullen over de mensen die daar dagelijks bij bosjes worden vermoord, verkracht, gemarteld, enz. Niet lullen over hongersnood of watertekort, nee, positief nieuws is belangrijk, dus: dat Nederland daar voedsel verbouwt voor de nationale veeberg, die 500 miljoen dieren groot is (nee, dan niet gaan zeiken, dat dit ten koste gaat van een groot deel van de voedsel en watervoorraad in Afrika). Of: het verbouwen van groente en fruit voor onze (super)markten (en nee, niet zeuren over de grote voedseltekorten in grote delen van Afrika, terwijl wij onze groenten daarvandaan importeren per vliegtuig of schip). Of: de vis die wij eten, deze komt voor een flink deel uit de Afrikaanse kustwateren (en dan natuurlijk niet ouwehoeren over de lokale vissers die geen droog brood meer kunnen verdienen, daar de vis weg is en ten gevolge daarvan hele gemeenschappen verarmen, met als reactie dat sommigen op het 'piratenpad' gaan en anderen, volkomen terecht hun heil in ons werelddeel zoeken).

Nee, nee en nog eens nee, laten we positief zijn: onze rijken kunnen daar mooie dikke villa's bouwen, en het huishouden laten doen door de plaatselijke bevolking tegen het bijzonder royale salaris van 1 dollar per dag, een 'win win situatie' Een mooi voorbeeld werd door W.A en zijn  pampaprinses gegeven.

Daarnaast: als wij weinig artsen of verpleegkundigen hebben, ronselen we ze gewoon in Afrika, en dan niet zeuren over een 'braindrain', moeten ze er daar maar meer opleiden.
Al zal het animo van goed opgeleiden steeds verder afnemen te vertrekken naar Nederland, wie wil er nu naar een fascistoïde vijandige maatschappij afreizen, als hij/zij een ander kleurtje heeft? Het CDA bijtertje, de gesjeesde verpleegkundige Bijsterveld en één van de CDA langstudeerders, de Friese boerenlul Zijlstra, hebben met maatregelen tegen buitenlandse studenten, alvast de toon gezet, wat betreft de overheid (naast het dulden van een fascistenregie op hun functie en handelen).

Tot slot: en maar zeuren over de ontwikkelingssamenwerking. Al vaker stelde ik hier, dat voor elke uitgegeven euro er € 1,10 terugkomt, als ik het verhaal hierboven nog eens nalees, vrees ik, dat dit bedrag veel te laag is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten