Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 18 maart 2012

Het wereldwater en voedsel probleem

Uit onderzoek o.a. van de FAO blijkt dat 70% van de wereld landbouwproductie wordt gebruikt als diervoer. Deze week werd het Wereld Water Forum in Marseille gehouden, niet dat we daar veel over mee kregen, in de 'belangrijkste, serieuze' media organen was de verkiezing van de PvdA kandidaat clowns natuurlijk veel belangrijker.
Volgens de VN wordt (alweer) 70% van het zoetwater wereldwijd gebruikt voor landbouw. Daarbij kan nog het gebruik van water, voor de af te slachten dieren, bij opgeteld worden. Zo is voor de productie van 1 kilo rundvlees 15.000 liter water nodig en voor kip 4.300 liter per kilo.
Het zal duidelijk zijn, het blijven eten van vlees is niet langer houdbaar, hoe hard politici en ondernemers u ook voorliegen.

Nogmaals vanaf deze kant (zie ook mijn vorig bericht over kalkoenen): stop met het eten van vlees, goed voor uw gezondheid, uw geweten, en voor een groot deel van de wereldbevolking, die geen of weinig toegang hebben tot (schoon drink) water en/of voldoende gezonde voeding.
Tot slot nog een feit: graan bevat tot 6 tot 7 keer meer eiwit dan vlees!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten