Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 maart 2012

Hondenliefhebbers die hun honden mishandelen en de reactie van Bleker

Deze week in Goedemorgen NL aandacht voor de steeds verdere medicalisering van de huisdierzorg. Vanmorgen (Radio1 rond 10.14u.) aandacht voor het fokken van bepaalde rassen met bijzondere kenmerken. Zo is bijvoorbeeld de hersenpan van Pekineesjes te klein voor het volume aan herseninhoud, gevolg uitpuilende ogen, maar ook psychische aandoeningen door deze vorm van inteelt, want dat is waar het fokken op kenmerken op neer komt. Pure, heel smerige dierenmishandeling dus.
'Natuur en dierenliefhebber', de Groningse CDA paardenbeffer Bleker is bezig met wetgeving op deze problematiek en zoals het dit vieze sjoemelende ventje betaamt, heeft hij alvast zijn vrienden een ontsnappingsclausule geboden in de voorgenomen wetgeving. De klootzak stelt, dat wanneer dit doorfokken gebeurt in het kader van bedrijfsvoering, de nieuwe regels niet zullen gelden.....

Benieuwd wat PVV gnoom Graus van deze gang van zaken vindt, dat zal wel hetzelfde zijn als over het grootmartelen en doodmartelen van 500 miljoen dieren in de intensieve veehouderij, niets dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten