Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 maart 2012

Belasting: de rijken worden gespekt en de kansarmen uitgeknepen

Bijstandsgezinnen worden gekort als daar nog inwonende werkende of uitkering ontvangende kinderen in huis hebben. Zelfs de onderhoudsbijdrage, die in geval van scheiding wordt betaald voor die kinderen, wordt in mindering gebracht op die uitkering.
Dat gaat even heel anders bij de welgestelden: je mag kinderen per jaar € 5.000,-- schenken, tussen de 18 en 23 jaar is dat zelfs € 24.000,-- en bij studieschuld of de koop van een huis, zelfs eenmalig € 50.000,--.
Voorts mogen grootouders per jaar € 2.000,-- schenken aan hun kleinkinderen. Als u het niet helemaal begrijpt: die bedragen mogen de welgestelden dus in mindering brengen op de inkomstenbelasting, dus een cadeau uit de belastingpot! Dan heb ik het nog niet eens over de 12 miljard euro, die per jaar uit de belastingpot wordt betaald aan hypotheekrenteaftrek.
Al met al betalen de welgestelden in ons land, mits ze een goede belastingconsulent hebben, in verhouding veel minder belasting dan de eerste beste bijstandstrekker, ver onder de 30%!

Wat nou een eerlijk belastingsysteem?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten