Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 9 maart 2012

Zeehonden slachting

Je acht het niet voor mogelijk, maar de Canadese overheid heeft alweer een vergunning afgegeven voor het afslachten van zeehonden, het volgende bericht heb ik overgenomen van PETA:

Zeg Canada dat ze stoppen met de schandelijke zeehondenslachting

© Humane Society of the United States

Sinds duizenden jaren trekken zadelrobben van Groenland naar de Canadese kust, waar ze ieder voorjaar verblijven om te jongen op de ijsschotsen. Ieder jaar strijkt een groep professionele vissers neer op het ijs om honderdduizenden zeehonden dood te knuppelen en de dierenpelzen op de internationale markt te verkopen. 

Zeehondenjagers slaan routinematig de haken in oog, wang of mond van de babyzeehondjes en slepen ze over het ijs, waarbij de dieren vaak nog bij bewustzijn zijn. Veel van de gedode zeehonden bij dit bloedbad zijn maar enkele weken oud.
Babyzeehondjes hebben geen schijn van kans tegen de met knuppels zwaaiende zeehondenjagers – puppy's moeten toekijken als andere worden doodgeknuppeld en ondergaan dan hetzelfde lot. De commerciële zeehondenjacht valt buiten het visseizoen en is daarmee een lucratief handeltje voor de visindustrie, maar het draagt voor minder dan 1 procent bij aan de economie van Newfoundland. De zeehondenjacht is geen middel van bestaan voor de oorspronkelijke bewoners – de zeehondenjacht van de Inuit heeft slechts 3 procent nodig van het jaarlijkse bloedbad.

De prijs van zeehondenbont daalt pijlsnel nu het internationale protest tegen zeehondenbont toeneemt. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben zeehondenproducten verboden en wereldleiders als president Barack Obama and Zijne Heilgheid de Dalai Lama hebben het bloedbad afgekeurd.

De jaarlijkse afslachting van zeehonden zal doorgaan, tenzij mensen het voor hen opnemen en in actie komen om het te stoppen. Schrijf alstublieft naar de Canadese minister-president Stephen Harper en Canadese ambassadeurs over de hele wereld om te eisen dat zij het bloedbad onmiddellijk beëindigen.

Teken a.j.b voor deze petitie en klik op onderstaande link:
http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=9799

Geen opmerkingen:

Een reactie posten