Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 maart 2012

Het CDA en de sterfte van bijen

Wetenschappers hebben ontdekt en aangetoond, dat de grote wereldwijde bijensterfte (behalve vooralsnog in Australië), inderdaad het gevolg is van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Bedoelde bestrijdingsmiddelen zijn neonicotinen zoals imidacloprid, die overigens niet afbreekbaar zijn in het milieu, deze middelen tasten het navigatiesysteem van bijen aan, zodat dezen de weg naar het bijenvolk niet kunnen terugvinden.

Bovendien zorgt het gif voor een grote vermindering van het aantal bijenkoninginnen. De wetenschappers zien al een vermindering in oogstopbrengsten, als gevolg van de problemen met de bijen, door het gebruik van deze bestrijdingsmiddelen en zij verwachten de komende jaren wereldwijd een steeds lagere landbouwopbrengst. Leve het voedselprobleem!

Met dank aan o.a. Bayer en CDA paardenkut 'mijn boerenhart huilt' Verburg, deze voormalig minister van landbouw vond het niet nodig een verbod, zoals in een paar andere EU landen, op deze middelen uit te vaardigen. Integendeel, het tyfuswijf gaf zelfs beheerders van golfbanen toestemming deze troep te gebruiken. En Verburg is, godbetert nu Nederlands vertegenwoordiger bij de Wereldvoedselorganisatie FAO, volkomen belachelijk en ongeloofwaardig godverdomme!

Van Verburgs opvolger, de Groningse CDA paardenbeffer Bleker hoeven we al helemaal niets te verwachten, dat heeft de kleine etterbak intussen al meer dan voldoende bewezen, schijt aan milieu, dierenwelzijn en volksgezondheid, is zijn devies.

Zie ook mijn bericht van 9 september 2011:  
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/09/neonicotinen-verder-onder-vuur.html

Voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten