Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 april 2012

Hillen, de JSF en Afghanistan

Afgelopen zondag was CDA holvat Hillen te gast in Buitenhof. Over de uitgaven aan defensie door de EU en de VS, zei hij, dat de VS het zat is, het budget is in de EU met 25% gezakt en in de VS is het met 25% gestegen. De gevulde vleeszak vergeet even te vermelden, dat de VS een giga oorlogsindustrie heeft en nogal eens een 'oorlogje' begint. De uitgaven van Nederland vindt hij achterlopen bij die van andere EU landen, maar over verdere bezuinigingen wil hij eigenlijk niets zeggen. Over de prijsverhoging van de JSF murmelde Hillen, dat dit hoofdzakelijk te wijten is aan de inflatie, ha! ha! ha! Door deelname aan de ontwikkeling van de JSF verdienen wij geld, aldus de zak, niet alleen door de opdrachten, ha! ha! ha! Hij bedoelt werk kopen in de VS.

In Onjo werd vorige week melding gemaakt van de aankoop van 4 'drones' (onbemande vliegtuigen). De Kamer had toestemming gegeven voor de aankoop, maar wel met openbare en eerlijke aanbesteding, volgens EU regels. Volgens Reporter International (KRO) hebben anonieme bronnen gemeld, dat de luchtmacht, tegen de aanbestedingsregels in, al gekozen heeft voor de Reaper van het Noord-Amerikaanse 'General Atomics'. Jasper Van Dijk (SP) heeft al vragen gesteld. Ko 'de woestijnrat' Colijn van Clingendael, vindt dat logisch, producten uit de VS lopen nu eenmaal altijd voor op andere. Ja, dat hebben we gezien met de JSF, die volgens deskundigen ver achterblijft bij vergelijkbare toestellen en zoals boven beschreven, allemachtig veel duurder wordt. Maar ja, van de VS mogen wij hun atoombommen niet onder een ander toestel hangen, het is toch godverdomme niet te geloven.

Vanmorgen was Hillen te gast bij BNR (na 9.30u.). "we hebben daar zaad gezaaid (in Afghanistan), aldus de murmelende hufter. Zaad voor een rechtsstaat, ha! ha1 ha! Zaad voor een nieuwe generatie terroristen zal je bedoelen, klootzak! Bovendien is dit heel andere taal, dan 'democratie en opbouw' in en van Afghanistan.

Over de nieuwe acties in Somalie, veel 'dappere' woorden van Hillen, natuurlijk zegt de murmelende vleeszak niets over het 24/7 en 365 dagen per jaar leegvissen van de Somalische wateren, door een aantal Franse fabrieksschepen, die mariniers aan boord hebben, ter bescherming tegen aanvallen van de piraten.

Zie ook mijn eerdere bericht van deze dag over blunderlul Hillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten