Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 9 april 2012

TNT post schoot in eigen voet

Toch 'leuk' achteraf: tot vorig jaar hoorde je TNT woordvoerders als oud directeur Bakker, klagen over het verlies dat de 'postbranche' met zich meebracht. Vorig jaar werd het bedrijf opgesplitst in een post en pakket deel, daaruit ontstond Post NL. 'De opzet was' het 'verliesgevende' post gedeelte los te koppelen. Dat er geen verlies werd geleden, was de 'topmannen' wel bekend, maar wat maakt het uit, liegen kan geen kwaad en geen hond die het door heeft.  De leugen werd alweer met cijfers gelogenstraft: de posttak maakt winst en het pakketdeel lijdt grote verliezen.

Een flink aantal topmensen, waaronder Bakker, kregen hoge bonussen uitgekeerd na de splitsing, in totaal maar liefst 12 miljoen euro! De postbodes zijn voor een groot deel hun baan kwijt, een baan die sommigen met wat 'geluk' konden omzetten in een post bezorger functie, die een stuk lager wordt betaald....

De postkantoren, die met belastinggeld waren aangeschaft en onderhouden, zijn verkocht, op maandag wordt geen post meer bezorgd, een flink aantal brievenbussen zijn verwijderd en de postzegels zijn de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld in prijs, om nog maar niet te spreken over alle missers en blunders op het gebied van de postbezorging.
Goed hè, die heilzame marktwerking!

Overigens werd er in de 2e Kamer met grote verontwaardiging gesproken over de bonussen, die werden gegeven aan het geteisem als Bakker. Hypocriete verontwaardiging, zeker die uit de kringen van de VVD en het CDA, die wel een grote bek hebben, maar geen bliksem aan die hele perverse, corrumperende bonusstructuur willen doen, in tegendeel, dit systeem wordt nu ook in het onderwijs geïntroduceerd door de gesjeesde verpleegkundige en CDA leeghoofd in het groot, Bijsterveld en de langstudeerder en rijke Friese VVD boerenlul Zijlstra. Een oliedom, soms zelfs kwaadaardig stel, dat het onderwijs in een goed jaar tijd, nog verder naar de kloten heeft geholpen en gezien de toekomstplannen, hier voortvarend mee verder gaat, werkelijk een prestatie van formaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten