Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 april 2012

Israël overtreedt weer eens de regels

Na eerder dit jaar een mensenrechten-onderzoeksteam van de VN, de toegang tot het land te hebben ontzegd, heeft Israël gisteren een aantal luchtvaartmaatschappijen gedwongen 'bepaalde' passagiers te weigeren aan boord van hun vliegtuig te stappen. Een aantal activisten uit m.n  westerse landen, wilden afreizen naar Israël, om op de westelijke Jordaanoever deel te nemen aan het vredelievende evenement 'Welkom in Palestina', waarbij de situatie op de westelijke Jordaanoever wordt onderzocht. Israël dreigde de luchtvaartmaatschappijen met geldelijke sancties en het linea recta terugsturen van de activisten, op kosten van deze maatschappijen.
Hiermee laat Israël, ten overvloede, nog eens zien, dat men daar schijt heeft aan een groot deel van de internationale regels.
Bespaar me de commentaren, dat dit elders ook gebeurd, Israël laat zich er te pas en onpas op voorstaan, dat het de enige echte democratie op die plek in de wereld is. Echte democratie? Gezien de actie die Israël afgelopen weekeinde ondernam, wordt dat vraagteken wel levensgroot. Zie daarnaast de relatie van Israël met haar Arabische burgers, de Arabische bevolking in Israel heeft duidelijk minder in de melk te brokken, dan het Joodse deel en worden dientengevolge behandeld als tweederangsburgers. Voorts kan je je afvragen, wat de waarde van een democratie is, als je de rechten van derden, al decennia lang met voeten treedt.

Israël? Een politiestaat, die deels gebruikt maakt van tactieken, die in WOII werden ontwikkeld door de SS (iets dat een aantal Israëlische legerofficieren al in de 90er jaren van de vorige eeuw aan de kaak stelden.....).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten