Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 12 april 2012

Mist op de wegen: files

Vanmorgen hadden we een drukke ochtendspits, althans naar het aantal files gekeken. De verkeersinformatie op Radio1 meldde dit en daar werd aan toegevoegd, dat door de mist de spitsstroken in mistgebieden 'er uit lagen'. natuurlijk gelul van de eerste orde, immers een beetje mist, regen of sneeuw ('nat of droog') en hup de automobilist heeft de voet op de rem, gevolg:...... juist, filevorming!

Een paar weken terug meldde de ANWB, dat de filedruk de eerste 3 maanden van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode in het vorig jaar, was afgenomen. De verklaring van de ANWB autofielen, was de aanleg van extra spitsstroken en wegen, het weer en als laatste de crisis. Laat de laatste nu de meest belangrijke zijn, zo niet de belangrijkste. De werkloosheid steeg (en stijgt) het laatste jaar schrikbarend, mede als gevolg van het gevoerde beleid van het huidige kutkabinet, dat is de oorzaak van de afgenomen filedruk. Maar de ANWB houdt graag het sprookje in stand, dat de asfaltering van Nederland bijzonder heilzaam is, pure volksverlakkerij!

Daarnaast werd er op Radio1, in Goedemorgen NL, aandacht besteed aan de slechte staat van Oost-Europese vrachtwagens, die door pech een flink aantal files veroorzaken op 'onze' wegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten