Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 april 2012

Veilig thuiskomen heb je zelf in de hand

Al weer een paar weken op de radio, het meer dan achterlijke spotje van 'veilig thuiskomen heb je zelf in de hand'. In dit spotje hoor je een uiterst irritante dame de luisterende automobilist toespreken. Het komt er op neer, dat je binnen de bebouwde kom, je moet houden aan de snelheidslimiet van 30 of 50 km/u.
Een volkomen belachelijk spotje, de overheid kan de snelheidslimiet niet handhaven, dus een lullig spotje, het wachten is op een beloning voor automobilisten, die zich aan de wet houden. Hetzelfde geldt voor het spotje, dat autofielen waarschuwt voor wegwerkzaamheden, daar men bang is voor agressief gedrag van automobilisten, als gevolg van wegwerkzaamheden. De toevoeging aan het laatste spotje: 'daar komen we verder mee', slaat dan ook nergens op. Knettergek, arresteren die klootzakken en voor het leven het rijbewijs intrekken, plus een fikse gevangenisstraf.

Wat dit spotje ook doet, is het goed praten van de 50 kilometer snelheidslimiet binnen de bebouwde kom. Deze snelheid is veel te hoog, dat geven de cijfers van ongelukken binnen de bebouwde kom aan. Verlaag eerst die snelheid naar 30 km/u en ga dan handhaven, met dito straf voor overtreders, zoals hierboven beschreven.
Bovendien geeft een verlaagde maximumsnelheid een grote vermindering van de hoeveelheid giftige uitlaatgassen, die jaarlijks naar schatting 18.000 vroegtijdige doden tot gevolg heeft, naast een groot aantal kinderen dat (ernstige) luchtwegproblemen oploopt als gevolg van die openbare vergiftiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten