Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 april 2012

Inspecties: wethouder Tilburg overleeft motie van wantrouwen

Afgelopen nacht overleefde wethouder Möller van de VVD, een motie van wantrouwen in de Tilburgse gemeenteraad. De wethouder is nalatigheid te verwijten in het geval van een dodelijk ongeval met een baby slachtoffer, dat in het zwembad een speaker op het hoofd kreeg. Bij de gemeente Tilburg was al 5 jaar bekend, dat er diverse gebreken waren in het zwembad en op waarschuwingen, door inspectie diensten gedaan in de jaren 2009 en 2011, werd geen actie ondernomen. Gezien dat feit, zou je de wethouder dood door schuld kunnen verwijten. De klootzak Möller was zo arrogant, dat hij verklaarde, dat hij niet op de hoogte was van de gebreken en dat ook niet had moeten zijn, waar haalt de hufter het lef vandaan, als wethouder is hij eind verantwoordelijke. Als de klootzak ook maar enig fatsoen in z'n sodemieter had, was hij allang afgetreden.
Voor de fracties van het CDA, de PvdA, de VVD, D66 en GroenLinks waren toezeggingen voldoende, om de motie te verwerpen. Zo gaat dat in dit land, politieke bewindslieden,  die verantwoordelijk zijn voor de dood van een ander, beloven beterschap en klaar is kees, de andere politieke kleuren dekken elkaar af. Zie burgemeester Mans van Enschede, Donner en Verdonck bij de 'Schipholbrand', enz. enz.

En de inspecties? Die worden voortvarend uitgekleed, zo werd vandaag bekend dat er op de inspectie voor vliegtuigen wordt bezuinigd. Het betreft hier bezuinigingen op praktijk controles, die worden uitgevoerd op veiligheidsprocedures van vliegtuigmaatschappijen. Het is wachten op meer vliegtuigongevallen, maar voorlopig sparen we weer 3 cent uit.
Maar ja wat maakt het uit, als er wel inspecties worden uitgevoerd, wordt daar vaak genoeg, zoals uit bovenstaand voorbeeld weer eens blijkt, geen donder mee gedaan..... Geld gaat nu eenmaal voor gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten