Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 april 2012

Calon wil de huren zo snel mogelijk onbetaalbaar maken

Calon, de 'socialistische' hufter, die namens de woningbouwcorporaties lult, pleitte vanmorgen op BNR, dat huren op 'populaire' plaatsen (lees: grote steden) flink hoger mag, dan op andere plaatsen in Nederland. En Calon, hoe zit dat met de veel lagere levensverwachting in de grote steden, moet je daar ook extra voor betalen?
Hé Calon, na 30 jaar zijn huizen afgeschreven, ze worden alleen duurder door de grote roof van de bouwmaffia, wanbeheer van woningbouwcorporaties, de hebzucht en de meer dan achterlijke hypotheekrenteaftrek, die de belastingpot 12 miljard per jaar kost.

Dan het 'scheefwonen': Zo'n 20 jaar geleden, ging men in achterstandswijken dure koophuizen bouwen, met welgestelden in de wijk, zou de verloedering een halt worden toegeroepen. Een totaal mislukt project, nu wil Calon ook mensen die 'te veel verdienen' meer laten betalen (al doet hij dat sputterend). Dat die mensen in wijken wonen, waar veel ellende te vinden is, vaak in huizen, waar veel aan mankeert (bijvoorbeeld goede isolatie en dubbelglas), maakt niet uit. Vergeten wordt, dat deze huurders vaak de enige betrokken bewoners zijn in deze achterstandswijken.

Dan de huizenbubbel: Samen met de woningbouwcorporaties blazen we die bubbel nog verder op.
En Calon, waar was jij (en de corporaties die jij vertegenwoordigt) met je protest toen er goede, goedkope sociale huurwoningen werden gesloopt? (iets dat overigens nog steeds voortgang vindt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten