Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 april 2012

Fukushima: een bedreiging voor alle leven op aarde

Hé Verhagen, vuil CDA ventje en al de andere kernenergie-lobbyisten, hebben jullie het 'goede' nieuws, over reactor 4 van het Fukushima reactoren monstrum, al gehoord? Als het zwaar gehavende gebouw van reactor 4 instort (bepaald niet ondenkbaar in het Japan, waar elke dag minstens één aardschok is te meten of te voelen), is het gevaar groot, dat alle leven op aarde tot een eind zal komen. Azijnpisser houdt u en alle andere gekken, die zelfs nu nog kernenergie durven te promoten, verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Niet alleen heeft u bloed aan uw vieze poten, wat betreft de ramp in Tsjernobyl en het Japanse Fukushima (en de vele andere ongelukken met kerncentrales, die vaak niet eens gemeld worden), maar met een 'beetje geluk' heeft u straks kans, mede verantwoordelijk te zijn voor het uitsterven van alle leven op aarde.  Om met CDA luchtvaartlobbyist en superidioot Eurlings te spreken: "een waanzinnig resultaat!"

Hier het artikel uit de Vlaamse krant 'Het Laatste Nieuws':


Door: Luc Beernaert
25/04/12 - 17u10 © reuters.
Het komt uit de mond van de Japanse diplomaat Akio Matsumura: de nucleaire ramp in Fukushima, de kerncentrale die door de aardbeving en tsunami van maart vorig jaar zwaar werd getroffen, kan uitmonden in een nog grotere ramp die alle leven op onze planeet zou wegvegen. Amerikaanse specialisten delen zijn bezorgdheid.
Het probleem situeert zich voornamelijk in reactor vier van de Fukushima Dai-Ichi site. Staven met gebruikte splijtstof
Mitsuhei Murata, voormalig Japans ambassadeur in Zwitserland: "Als het zwaar gehavende gebouw van reactor 4 instort, zullen we alle zes de reactoren moeten opgeven vanwege de vrijgekomen radioactiviteit. Maar dat zou ook gevolgen hebben voor het bad met gebruikte splijtstof waarin 6.375 staven met splijtstof zitten en dat op vijftig meter van reactor 4 ligt".
"85 keer zoveel Cesium 37 als in Tsjernobyl"
Het totaal aantal radioactieve staven splijtstof op de Fukushima-site die momenteel niet beschermd zijn, bedraagt 11.421. Dat aantal vertegenwoordigt, "onder andere", 85 keer de hoeveelheid Cesium 137 die bij de kernramp in Tsjernobyl vrijkwam. Indien reactor 4 instort, zou het minstens vijftig jaar duren om het vrijkomen van radioactiviteit te stoppen.

Murata benadrukt dat de radioactieve brandstofstaven niet ingekapseld zijn maar aan de lucht zijn blootgesteld op de tweede verdieping van reactor 4.
Catastrofe zonder voorgaande
Mocht het gebouw instorten, bijvoorbeeld door een nieuwe aardbeving, of mocht er water wegsijpelen, zou dat een wereldwijde catastrofe zonder voorgaande veroorzaken. Hij beseft dat de verantwoordelijkheid van Japan tegenover de rest van de wereld "onmetelijk" is. Dergelijke ramp zou het leven op aarde eeuwenlang schier onmogelijk maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten