Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 april 2012

Neppérus en de bankenbelasting

Neppérus, de oude VVD stoephoer was vanmorgen na 9.00u. op BNR te horen over de eventuele verhoging van de bankenbelasting, die door het CDA varken de Jager en zijn maatjes op 300 miljoen is vastgesteld.

Volgens Neppérus zijn de burgers de klos, als deze belasting wordt verhoogd naar 1 miljard, een voorstel van een PVV'er. Banken moeten kunnen concurreren met het buitenland aldus, het VVD leeghoofd en zullen deze belasting op de klanten verhalen.

Neppérus wil dus nog steeds, dat 'onze' banken proberen zo groot mogelijk te worden, zodat we ze wel moeten redden bij problemen, ongelofelijk! De uitgezakt trut vergeet even, dat bijvoorbeeld ABN Amro in 2009 twee miljard euro(!) aan bonussen uitgaf. Een bankenbelasting van 2 miljard is nog veel te laag, dat blijkt wel, maak er maar 7 miljard van!

En verhalen op de klant? dat kan je simpel met wetgeving voorkomen. Voorts wordt het de grootste tijd, de banken een flinke boete op te leggen vanwege het gevoerde wanbeleid, een boete van laten we zeggen 18 miljard.

Nogmaals, het is toch godverdomme ongelofelijk, dat de crisis waarin wij zijn beland, door de ongelimiteerde graaizucht in de financiële sector en het gebrek van toezicht op deze sector door de overheden en centrale banken, opgelost zou moeten worden met hervormingen op de arbeidsmarkt en de toegang tot uitkeringen zoveel mogelijk te blokkeren. Alsof de banken in het gareel zijn te houden door de grote onderlaag uit te kleden.

De hypotheekrenteaftrek is niet te handhaven, dat was al ver voor 2007 bekend, laat voor de gewone mensen, de banken de hypotheek maar flink afwaarderen, dan kunnen we eindelijk naar een normale huizenprijs toe. Als dat het failliet van bijvoorbeeld de Rabo bank zou betekenen, het zij zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten