Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 april 2012

De Turkse president Gül op staatsbezoek

Vandaag arriveerde de Turkse president Gül, met zijn gedoekte vrouw, in nederland voor een staatsbezoek. Het radio1 nieuws van 13.00u. meldde, dat Trix maar liefs een kwartier op de Dam, in de kou moest wachten op de aankomst van het stel. Vreselijk natuurlijk en volkomen terecht prominent in het nieuws....

De valswitte grote leider van de PVV, Wilders, heeft wat uitlatingen gedaan over dit bezoek, die bij de Turken in het verkeerde keelgat schoten. De disfunctionerende premier van ons land, het onzelfstandig VVD ventje Rutte, zijn kakelende partijgenoot Rosenthal en de rechts-conservatieve CDA houwdegen Verhagen wensten niet te reageren op de uitlatingen van de Limburgse aarsmade. Een schoffering van een persoon, die zij nu met alle 'egards' ontvangen, kortom over een pleefiguur slaan gesproken.

Dit alles neemt niet weg, dat de Nederlandse regering Gül zou moeten aanspreken op de grootschalige schending van de mensenrechten in Turkije. Maar zoals te verwachten was met een 'minister van Buitenlandse Zaken' als Rosenthal, zal dit pas gebeuren als een meerderheid in de 2e Kamer daarvoor is. Terwijl hij vorige week nog opriep tot internationale boycot van Suriname (ook weer na druk vanuit de Kamer), waar het draait om moorden, die bijna 30 jaar geleden werden gepleegd en dan vergeleken met Turkije, een paar doden. In Turkije neemt de schending van de mensenrechten, steeds grotere vormen aan en martelingen (tot de dood toe) vinden dagelijks plaats, bovendien is de persvrijheid daar te grabbel gegooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten