Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 29 april 2012

Mariano Rajoy, de Spaanse premier neemt ondemocratische maatregel

De Spaanse premier, Mariano Rajoy, besloot gisteren de grenzen te sluiten voor demonstranten, die vanwege het ECB overleg, dat deze week in Spanje plaatsvindt. Mariano Rajoy is de rechts conservatieve hufter, die de Spaanse economie  een laatste zet richting afgrond geeft, met bezuinigingen, die het grootste deel van de Spaanse bevolking, het water van de lippen tot boven de neus laat lopen. Deze vervelende klootzak ontzegt EU burgers hun democratisch recht van demonstratie. Rajoy laat met deze actie nogmaals zien, dat hij volkomen schijt aan democratie heeft.
Een grof schandaal, waar natuurlijk tot op heden niet op is gereageerd door EU politici, nee bezuinigen is het motto, geen gezeik en al helemaal geen demonstraties van EU burgers. Burgers die het niet eens zijn met alle kut maatregelen, die niet de oorzaak van de crisis aanpakken, maar het liefst alle opgebouwde rechten van bijvoorbeeld werknemers/arbeiders zouden willen schrappen. Deels wordt daar, door verschillende politici, in diverse EU landen, daadwerkelijk aan gewerkt. Maatregelen, waar de gewone burger, die part noch deel heeft aan de oorzaak van de crisis, keihard treffen, of zullen treffen.
De meeste politici willen bijvoorbeeld geen devaluatie van de euro, die de grote onderlaag van burgers in Europa wat meer lucht zouden geven en bovendien een mooie afwaardering van alle opgebouwde schulden teweeg zou brengen. Nee, de veroorzakers van de crisis worden ontzien en als het even kan krijgen zij nog een extraatje toegeschoven. Zo zijn de rijkste burgers van Groot-Brittannië, ondanks de crisis, het laatste jaar 5% rijker geworden, aldus het Radio1 nieuws vanmorgen...... 

Nu nog wachten op meer ondemocratische maatregelen, zoals de zakenkabinetten in Griekenland en Italië. Wat heb je tenslotte aan democratie? Alleen maar gezeur, nee, 'we moeten over onze schaduw heenstappen', dat is het motief, en het is allang de vraag niet meer, of de kiezers het eens zijn, met maatregelen, die hen in hun welzijn, werk, gezondheid en portemonnee treffen. Nee, de financiële wereld moet zo snel mogelijk weer op orde gebracht worden, inclusief de bonuscultuur en de afstand tot de politiek van die wereld, met een mooie bijvangst: de nieuwe loonslaaf, die maar één recht heeft, werken tot je erbij neer dondert, en dat tegen een fractie van eerder genoten inkomen. En arbeiders die hier tegen in opstand komen, worden in het vervolg met direct ontslag op straat gedonderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten