Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 april 2012

De Titanic

Gisteren werd herdacht, dat de Titanic 100 jaar geleden zonk. De meeste slachtoffers vielen in de 3e klasse, die onder in het schip was gehuisvest. Deze passagiers reisden met de Titanic, om in de VS een beter leven te vinden (ja, ja er is niet zo veel veranderd de laatste 100 jaar, alleen de richting en/of herkomst van deze 'vluchtelingen' is een andere). Voor de derdeklaspassagiers waren er geen strijkjes en bovenal geen reddingssloepen.

Momenteel zijn we hard bezig weer een zelfde maatschappij op te tuigen, een maatschappij met verschillende klassen, in de VS is de klus intussen geklaard. In Nederland zijn de VVD, het CDA, met regie van de PVV, hard bezig zo'n maatschappij te creëren, met de dankbare steun van de PvdA, 'GroenLinks', D66 en de SGP......
De voorbeelden liggen al voorhanden, de behandeling van uitkeringstrekkers versus de behandeling van belastingontduikers (die miljarden verduisteren). Bijstandstrekkende gezinnen mogen in het vervolg geen cent extra, de kinderen kunnen dus niet sparen voor een 'uitzet', terwijl welgestelden hun kinderen jaarlijks duizenden euro's toestoppen, en dat ook nog eens aftrekken van hun inkomstenbelasting. Arbeiders krijgen er geen cent bij, terwijl men zich aan de top, de ene bonus na de andere toestopt. De gezondheidszorg: voor de grote onderlaag is de zorgverzekering niet meer te betalen, voor de welgestelden is de zorgverzekering een flink stuk goedkoper geworden, in vergelijk met de oude situatie. De hypotheekrenteaftrek voor welgestelden blijft vooralsnog in takt, terwijl de eerste aanzet tot verdere liberalisering van de huren intussen is voltrokken. Enz. enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten