Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 31 oktober 2012

De Jager probeert zijn disfunctionerende, ad hoc beleid goed te praten

Afgelopen zondag in Buitenhof, het fout gestrikte CDA varken de Jager, al zwetend probeerde hij zijn wanbeleid van een gouden randje te voorzien. Met een zwetende dikke kop zat hij te liegen, dat hij altijd heeft gewaarschuwd, dat we misschien niet al het geleende geld van Griekenland terugkrijgen, toen hij iedereen die het maar horen wilde, beloofde, dat dit geld met rente terug zou worden betaald. Die waarschuwing had hij moeten geven, vóór dat echte deskundigen gehakt maakten van zijn belofte, niet daarna. Christen de Jager vindt het bovendien normaal, dat de gewone Grieken nog meer moeten inleveren, na een gemiddelde loonsverlaging van € 200,-- per maand (op een gemiddeld salaris van rond de € 700,-- per maand), terwijl het levensonderhoud op een vergelijkbaar niveau ligt, als dat van de Nederlandse burger. De Griekse burgers kunnen als het mee zit, nog medicijnen kopen op de zwarte markt, de verzekeringen betalen niet meer ( de 'trojka' wil deze zorgverzekeringen ook nog eens gebruiken om tekorten te dichten, zo werd vandaag gemeld).

De suffe presentator kwam natuurlijk niet met echt kritische vragen, zoals hoe het kwam, dat hij de eerste anderhalf jaar, zijn beleid een aantal keren totaal omdraaide, dat is teveel gevraagd voor de peperdure redactie van Buitenhof.

Volgens de Jager hebben we veel bereikt de laatste jaren, ja, Griekenland naar de kloten geholpen en daarmee de zaak voor de andere zuidelijke schuldenlanden zwaar bemoeilijkend. Als we vanaf dag 1 Griekenland goed hadden geholpen, hadden we het nu al niet meer over dit land gehad, en was de situatie in de EU een stuk beter, dan dat deze nu is. Nee echt waanzinnig, wat we allemaal niet bereikt hebben, jezus christus! Wat betreft de hele crisis wijst de lul alleen naar de landen, niet naar de banken, die zelfs smeekten of men zich a.u.b. in de schulden wilde steken. Nee, men moet hervormen, lees: de gewone burger zo ver mogelijk uitpersen, dit om de 'tegoeden' van de banken, uit het noordelijker gelegen Europese, te ontzien, daar mag zelfs de onderlaag, uit die noordelijker gelegen gebieden, voor bloeden....
Gelukkig zijn we van deze enorme flapdrol verlost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten