Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 oktober 2012

Corruptie in Nederland

Gistermorgen in Goedemorgen NL, voor 10.30u., een gesprek met Michel van Hulten over corruptie in Nederland, dit na alle commotie over VVD'er van Rey. Van Hulten noemde een bedrag van 12 miljard per jaar aan kosten vanwege corruptie te voldoen door de belastingbetaler, een cijfer, waar hij een vraagteken bij zet (uw Azijnpisser ook, maar die ziet een veel hoger bedrag). Kockelman, de neoliberale presentator, wilde nog even de definitie van corruptie horen, alsof dit zo'n moeilijk begrip is. Van Hulten stelde (terecht) dat politici, met meerdere petten op, onherroepelijk vatbaar zijn voor corruptie (neem het enge CDA ventje Brinkman). 

Dat Kockelman niets van corruptie begrijpt, bleek wel uit zijn uitlating, dat corruptie tot heil van een ieder kan leiden (Kockelman is vriend van Brinkman) en vindt, dat er wel veel met de vinger naar de VVD wordt gewezen. Dat laatste pareerde de hoogleraar door te stellen, dat er door de tijd heen, wel erg veel VVD politici met een behoorlijke stank rondlopen en dat dezen dus het ontstane beeld bevestigen. Kockelman moest nog wel even opmerken, dat er intussen ook aardig wat PvdA'ers met een luchtje rondlopen, alsof dat door wie dan ook ontkend wordt, maar helaas gaat het nu om VVD politici......

Kockelman kan beter Pierre Heijnen uitnodigen en hem eens aan de tand voelen over corrupte PvdA wethouders en politici, Heijnen deed met zijn pleidooi dat hij vanmorgen hield*, het voorkomen, alsof PvdA'ers brandschoon zijn....

* Zie mijn eerdere bericht van deze dag: 'Pierre Heijnen schopt open deur in en probeert........' (rechts op deze pagina aan te klikken).

Laat het waarden en normen duo Opstelten en Teeven maar jacht maken op corruptie en zwart geld  i.p.v. de zinloze jacht op softdrugs, hoeft er in het geheel niet bezuinigd te worden!

Update op 14 oktober 2020, de eerste alinea was onduidelijk wat betreft de kosten >> wie deze moet voldoen: de belastingbetaler!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten