Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 29 oktober 2012

Zwietering: kernenergie- en intensieve veehouderij lobbyist

Hoogleraar levensmiddelen en microbiologie aan de Wageningen Universiteit, Marcel Zwietering, is bezig met een promotiecampagne voor doorgestraald voedsel, met name voor vlees (daar wringt de bacterie schoen). Volgens de hoogleraar hoeft er dan minder voedsel (met verwerkt of te verwerken vlees) weggegooid te worden, goed voor het milieu dus. Je zou toch godverdomme van een hoogleraar aan een landbouwuniversiteit verwachten, dat deze zou pleiten voor het verminderen van vleesconsumptie en productie, alleen al vanwege de simpele optelsom, dat voor het 'produceren' van 1 kilo vlees, minstens 5 kilo groenten/granen nodig zijn en een grote hoeveelheid drinkbaar water (uit de ontwikkelingslanden, waar het meeste diervoeder geproduceerd wordt), zeker als je ziet, dat in 2011 maar liefst 900 miljoen mensen honger leden en de wereldbevolking naar verwachting zal stijgen tot 9 miljard personen. Naar deze cijfers kijkend en het gedrag van 'wetenschappers' als Zwietering in acht nemend, zijn we nog heel ver verwijderd van een oplossing voor het wereldvoedselprobleem..

Nee, lekker doorgaan met vleeseten, ook al is dat slecht voor ons darmstelsel en nieren, de vleesproductie zorgt voor antibiotica resistente bacteriën, marteling van dieren in een kort kutleven en tot slot een uitputten van de aarde, gepaard gaande met een grote aantasting van het leefmilieu, totaal niet goed voor het milieu dus.

De IAEA, het internationaal atoomenergie-agentschap, hield onlangs een conferentie, waar men eens keek, hoe we de heilzame kerncentrales in godsjezusnaam draaiend kunnen houden, in een tijd, waar bij een aantal regeringen eindelijk het besef is doorgedrongen, dat kernenergie levensgevaarlijk is en men centrales sluit. Op die conferentie was Zwietering ook aanwezig om een duit in het zakje te doen, ook daar pleitte hij voor het doorstralen van voedsel, dat volgens hem volkomen veilig is, al kan je dat niet voor 'de volle' 100% garanderen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten